23 Μαρ 2012

Την δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου μελετούν στην Τρίπολη.


Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να ευαισθητοποιήσει κάθε πολίτη που δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει αλλά και να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή του τόπου του εξετάζει τη δυνατότητα κατασκευής «Δημοτικού Λαχανόκηπου», όπου οι δημότες θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου Τρίπολης.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά πρόθεση του Δήμου είναι η διάθεση (έναντι συμβολικού τιμήματος) τεμαχίων 75-100 τ.μ. το καθένα, σε μία συνολική έκταση 20.000 τ.μ. στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από γεωπόνους του Δήμου.
Δικαίωμα θα έχουν όλοι οι δημότες του Νέου Δήμου Τρίπολης, με την προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι, να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για αποκλειστικά ατομική χρήση. Επίσης θα έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν το 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. «Προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των δημοτών για συμμετοχή στη δραστηριότητα αυτή, ο Δήμος Τρίπολης καλεί όλους τους
ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου, που βρίσκεται στο Νέο Δημαρχείο και στην οδό Λαγοπάτη και Αταλάντης από 21/03/2012 έως 10/04/2012.
Η κατασκευή του Δημοτικού Λαχανόκηπου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό συμμετοχής των ενδιαφερομένων. Εάν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αναμενόμενο που προσδοκά η Δημοτική Αρχή προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους άνεργους, στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους ώστε να μην αποκλειστούν σε καμία περίπτωση από τη διαδικασία ενώ οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες δεν θα έχουν και καμία οικονομική επιβάρυνση. Ο Δήμος Τρίπολης σας καλεί να αλλάξετε την καθημερινότητα σας, να γνωρίσετε τις ομορφιές της γης και να γευτείτε τους καρπούς της δημιουργίας σας», τονίζει η ανακοίνωση του δήμου.

Πηγή:


http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=71423 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου