20 Μαρ 2012

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για σπατάλη πόρων του ΕΛΓΑ.


«Τα προηγούμενα χρόνια έγινε κατασπατάληση των πόρων του ΕΛΓΑ, με αποτέλεσμα από 800 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το έλλειμμά του το 2004, να φτάσει τα 4,5 δις ευρώ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας της δικαιοσύνης». Αυτά τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, για το θέμα της κατασπατάλησης των πόρων του ΕΛΓΑ, κατά τη διάρκεια της υπογραφής των πρώτων συμβάσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης για την Κεντρική Μακεδονία.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας.
Ο υφυπουργός εξήγησε ότι η διόγκωση του ελλείμματος έγινε με διάφορους τρόπους, ένας από τους οποίους ήταν οι κατ΄ εξαίρεση αποζημιώσεις. Επεσήμανε, βέβαια, ότι σύμφωνα με καταγγελίες
εργαζομένων του ΕΛΓΑ υπήρξαν παρεμβάσεις εξωτερικών παραγόντων στη διαμόρφωση των πορισμάτων. «Αυτή η καταγγελία οδήγησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η υπόθεση πηγαίνει στον εισαγγελέα και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης. Σε κάθε περίπτωση θα διεκδικήσουμε επ’ ωφελεία του ΕΛΓΑ τα χρήματα, εφόσον διαπιστωθεί ότι δόθηκαν παρανόμως» τόνισε.
Ερωτηθείς αν εμπλέκονται στην υπόθεση βουλευτές, σχολίασε ότι δεν γνωρίζει ο ίδιος κάτι τέτοιο, όμως, αν συμβαίνει, θα διαπιστωθεί από τη δικαιοσύνη. «Εγώ μίλησα γενικά για παρεμβάσεις. Αυτό που έχω διαπιστώσει από έρευνα που έκαναν παλαιότερα είναι ότι την τριετία 2007 - 2009 υπήρξαν πάνω από χίλιοι άνθρωποι που έπαιρναν επιδοτήσεις νομοτύπως, από 50 έως 150.000 ευρώ το χρόνο. Υπάρχει άνθρωπος που πήρε 372.000 ευρώ σε τρία χρόνια και οικογένεια που έλαβε 752.000 ευρώ σε τρία χρόνια. Όλα αυτά έγιναν νομότυπα, όμως το πάρτι έχει τελειώσει και αυτό έγινε με δύο αποφάσεις: πρώτον δεν υπάρχουν πλέον κατ΄ εξαίρεση αποφάσεις και δεύτερον, ψηφίστηκε ο νόμος του ΕΛΓΑ που προβλέπει ανώτατο όριο αποζημιώσεων στις 70.000 ευρώ το χρόνο».

Πηγή:


http://www.agronews.gr/agora/apozimioseis-/arthro/78514/ston-eisaggelea-oi-kataggelies-gia-spatali-poron-tou-elga-/ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου