9 Μαΐ 2012

Μάιο ξεκινούν εκτός απροόπτου οι πρώτες δημοπρασίες των μεγάλων εκτάσεων αγροτικής γης του ΥπΑΑΤ.


Μέσα στο μήνα Μάιο αναμένονται οι πρώτες δημοπρασίες μεγάλων αγροκτημάτων από το ΥπΑΑΤ (για κτηνοτροφική και αγροτική χρήση) ενώ συνεχίζεται κανονικά η ανάρτηση αγροτεμαχίων δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης προς μίσθωση σύμφωνα με το Άρθρο 7 του Νόμου 4061/2012. Οι δημοπρασίες θα αφορούν αγροκτήματα μεγαλύτερα των 100 στρεμμάτων, τα οποία θα απευθύνονται σε νομικά πρόσωπα και όχι σε ιδιώτες. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, παρά τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, πρόκειται να υπογραφούν το επόμενο διάστημα και κάποια συμβόλαια μικρών αγροκτημάτων αφού είναι ήδη έτοιμα και καθυστέρησαν λόγω των εκλογών.


Υπενθυμίζουμε ότι μετά από μια πολυήμερη καθυστέρηση στην ανάρτηση αγροτεμαχίων, λόγω της προετοιμασίας για την εφαρμογή του νόμου 4061/2012, η διαδικασία ξεκίνησε ξανά στις 16 Απριλίου. Την ημέρα εκείνη αναρτήθηκαν για πρώτη φορά αγροτεμάχια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Συγκεκριμένα, 57 τεμάχια αγροτικής χρήσης συνολικής έκτασης 343 στρεμμάτων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 23/5/2012.

Επόμενη ανάρτηση πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου με 10 νέα αγροτεμάχια (5 γεωργικής χρήσης και 5 κτηνοτροφικής χρήσης) της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας έκτασης 99 στρεμμάτων και 11 νέα αγροτεμάχια (7 κτηνοτροφικής χρήσης και 4 γεωργικής χρήσης) της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας έκτασης 100 στρεμμάτων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 30/5/2012.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου