17 Ιουλ 2012

Η προσφορά της φράουλας στον ανθρώπινο οργανισμό.


Οι φράουλες είναι ένα φρούτο μικρού μεγέθους με κυκλικό σχήμα και με χρώμα κόκκινο με πολύ μικροσκοπικά κίτρινα σπόρια πάνω στο φλοιό της. Υπάρχουν γύρω στις 620 ποικιλίες φράουλας και καμία ποικιλία δεν είναι ακριβώς ίδια με την άλλη διότι διαφέρουν τόσο στο μέγεθος όσο και στη γεύση. Επίσης οι φράουλες βρίσκονται στην αγορά όλο το έτος όμως οι καλύτερες και ποιοτικότερες φράουλες βρίσκονται στο τέλος της άνοιξης με αρχές του καλοκαιριού, το Μάιο και τον Ιούνιο, διότι τότε είναι και η κανονική περίοδος καρποφορίας τους.

Είναι ακόμη τροφή πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιδιαίτερα στην βιταμίνη C όπου ένα μικρό ποτήρι γεμάτο φράουλες ξεπερνάει το όριο της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C που πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός! Οι φράουλες καταπολεμούν παθήσεις όπως η χοληστερίνη, το
άσθμα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος, και η οστεοαρθρίτιδα. Οι φράουλες επιβάλλεται να μπαίνουν στο ψυγείο μέσα σε συσκευασία από πλαστικό αλλά όχι αεροστεγώς διότι χρειάζεται να παίρνουν αέρα οπότε πρέπει να υπάρχει σε κάποιο σημείο του σκεύους μία τρύπα για να μπορεί να διέρχεται ο αέρας.


Η προσφορά της φράουλας στον ανθρώπινο οργανισμό
Πρέπει να ξεπλένονται εξονυχιστικά πριν φαγωθούν γιατί το είδος της υφής τους είναι τέτοιο που πάνω τους μπορεί να κολλάει εύκολα η σκόνη και τα λιπάσματα εκεί που καλλιεργήθηκαν. Οι φράουλες έχουν τη δυνατότητα να φαγωθούν και απευθείας όπως τα περισσότερα φρούτα αλλά και ως γιαούρτι, ζελέ, παγωτό, μιλκ σέικ, ή και ως φρουτοσαλάτα. Όπως φαίνεται οι φράουλες είναι μία πολύ καλή λύση για τη διατροφή διότι έχουν λίγες θερμίδες και δε βαραίνουν το στομάχι οπότε συνίστανται ανεπιφύλακτα


Πηγή:www.ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου