3 Μαΐ 2013

Οι ρωσικές αρχές απέρριψαν 18 τόνους φράουλας από την Τουρκία.


Ακατάλληλες για κατανάλωση έκρινε η ρωσική υπηρεσία υγειονομικού ελέγχου (Rosselkhoznadzor) 18 τόνους φράουλας λόγω της παρουσίας του εντόμου της θρίπας (Frankliniella occidentalis Pergande).Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Rosselkhoznadzor, Alexey
Alekseyenko, ανέφερε τα εξής στην τουρκική εφημερίδα Zaman: «Στους ελέγχους που έγιναν στο εργαστήριό μας διαπιστώθηκε η παρουσία του παρασίτου Frankliniella occidentalis Pergande στις φράουλες και κατά συνέπεια, η αποστολή γύρισε πίσω στην Τουρκία».

Προς το παρόν, η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας νωπών οπωροκηπευτικών από την Τουρκία. Παρ 'όλα αυτά, αυτό το μέτρο δεν είναι καινούργιο: πριν από ένα χρόνο, η Ρωσία απέρριψε σχεδόν 50 χιλιάδες τόνους τουρκικής ντομάτας και το 2010 επέστρεψε 52 τόνοι επιτραπέζιων τουρκικών σταφυλιών. Επιπλέον, το 2010 260 τόνοι μανταρινιών στάλθηκαν πίσω στους Τούρκους παραγωγούς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, λαμβάνοντας υπόψη την κρίση Ε. coli-EHEC, και η ΕΕ αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή τουρκικών προϊόντων.

Γιαννακοπούλου Φανή

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου