
Μειώνουν
τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Πού
να στραφούμε λοιπόν για φυτικές πρωτεΐνες; Στα δημητριακά ολικής άλεσης, τους
ξηρούς καρπούς (και τα έλαιά τους), τα όσπρια και τα προϊόντα σόγιας,
προτείνουν οι ειδικοί του Χάρβαρντ. Όπως εξηγούν, αντικαθιστώντας έστω και μια
μερίδα κόκκινου κρέατος με κάποια φυτική, πρωτεϊνούχα τροφή αρχίζουν να
μειώνονται οι πιθανότητες για καρδιακή προσβολή. Η συμβουλή τους είναι να
κάνουμε μια σταδιακή μεταστροφή σε όλο και περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες.
Στα
άγρια χόρτα και στο φακόρυζο
Αξίζει
να θυμηθούμε ότι πρωτεΐνες βρίσκουμε ακόμα και στα άγρια βρώσιμα χόρτα της
Κρήτης, ενώ οι φακές με ρύζι μας προσφέρουν έναν γευστικό αλλά και πρωτεϊνούχο
συνδυασμό.
Πηγή:www.goldenmag.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου