Πάρτε
τις πρωτεΐνες σας από φυτικές τροφές, προτείνει το Χάρβαρντ! Οι φυτικές
πρωτεΐνες υπερέχουν των ζωικών; Σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο του
Χάρβαρντ (Harvard), αποδεδειγμένα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση των πρωτεϊνών
ζωικής προέλευσης και η ταυτόχρονη αύξηση των φυτικών πρωτεϊνών στη διατροφή
οδηγούν σε καλύτερη υγεία.
Μειώνουν
τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Πού
να στραφούμε λοιπόν για φυτικές πρωτεΐνες; Στα δημητριακά ολικής άλεσης, τους
ξηρούς καρπούς (και τα έλαιά τους), τα όσπρια και τα προϊόντα σόγιας,
προτείνουν οι ειδικοί του Χάρβαρντ. Όπως εξηγούν, αντικαθιστώντας έστω και μια
μερίδα κόκκινου κρέατος με κάποια φυτική, πρωτεϊνούχα τροφή αρχίζουν να
μειώνονται οι πιθανότητες για καρδιακή προσβολή. Η συμβουλή τους είναι να
κάνουμε μια σταδιακή μεταστροφή σε όλο και περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες.
Στα
άγρια χόρτα και στο φακόρυζο
Αξίζει
να θυμηθούμε ότι πρωτεΐνες βρίσκουμε ακόμα και στα άγρια βρώσιμα χόρτα της
Κρήτης, ενώ οι φακές με ρύζι μας προσφέρουν έναν γευστικό αλλά και πρωτεϊνούχο
συνδυασμό.
Πηγή:www.goldenmag.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου