22 Δεκ 2013

Ο ντοματοχυμός ασπίδα κατά του καρκίνου του μαστού.

Η ντομάτα είναι γνωστό ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Rutgers στο Νιου Τζέρζι ο χυμός της απομακρύνει τον κίνδυνο προσβολής από τον καρκίνο του μαστού.


Ειδικότερα, η επιστημονική έκθεση αναφέρει ότι η κατανάλωση χυμού ντομάτας αυξάνει κατά 9% τα επίπεδα της αδιπονεκτίνης,
μιας ορμόνης που εμπλέκεται στον έλεγχο της συσσώρευσης του λίπους (το οποίο είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου), των επιπέδων της γλυκόζης, στη διασφάλιση της υγιούς γήρανσης και στην ενίσχυση της μακροζωίας.

Η αύξηση της αδιπονεκτίνης οφείλεται στο λυκοπένιο που περιέχεται σε ένα ποτήρι χυμού ντομάτας, ενώ όπως διαπιστώθηκε τα επίπεδά της αυξάνονται περισσότερο στις γυναίκες που δεν έχουν περιττά κιλά.

Στη μελέτη συμμετείχαν γυναίκες ηλικίας άνω των 55 ετών, οι οποίες είτε ήταν υπέρβαρες, είτε είχαν κάποιο συγγενικό πρόσωπο που είχε προσβληθεί από καρκίνο του μαστού – παράγοντες που αύξαναν κατά πολύ τον κίνδυνο που διέτρεχαν να νοσήσουν και οι ίδιες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση Κλινικής Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, ενώ οι επιστήμονες συνιστούν σε όσους δεν τους αρέσει ο χυμός ντομάτας, ναν δοκιμάσουν ντοματόσουπα ή να χρησιμοποιούν στο φαγητό τους σάλτσα από φρέσκια ντομάτα.


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου