8 Δεκ 2013

Νέο κρούσμα λιπάσματων «μαϊμού» στην ελληνική αγορά.

Μια ακόμα παρτίδα λιπασμάτων «μαϊμού» εντοπίστηκε τις τελευταίες μέρες στην αγορά. Με ανακοίνωσή του ο ΣΠΕΛ εφιστά την προσοχή αγροτών και καταστημάτων αγροτικών εφοδίων για προϊόντα των τύπων 20-10-10, 20-10-0 κ.α. που διακινούνται ως «Λιπάσματα Ε.Κ.».


Τα εν λόγω προϊόντα φέρουν στο σακί ανεπαρκή διεύθυνση και κανένα άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή κάποιο στοχείο επικοινωνίας.


Ως παραγωγός εταιρείας εμφανίζεται η «ΦΙΛΟΦΑΡΜ Ε.Π.Ε., Ανατολής 2 - Ν.Ιωνία» ενώ ως αποστολέας η «MEZOPOL HOLDINGS CO LIMITED, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια σακιά έχουν εντοπιστεί στη Δυτική Ελλάδα (Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία), στην Ήπειρο και στη Μακεδονία.

Με έγγραφό του (αριθ. πρωτ. 1122/04-12-2013 ) ο  Σ.Π.Ε.Λ. κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Φ.Π. του ΥΠ.Α.Α.Τ. και την παραπάνω περίπτωση, προκειμένου να γίνουν και οι απαιτούμενοι επίσημοι έλεγχοι (δειγματοληψίες & αναλύσεις) από τα Κ.Ε.Π.Π.Υ.Ε.Λ.

Όπως επισημαίνει ο ΣΠΕΛ, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος και ενημερώνει μέσω των ΚΕΠΠΥΕΛ όλα τα καταστήματα εμπορίας λιπασμάτων για το θέμα.



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου