8 Δεκ 2013

Μέχρι τέλους του έτους η πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης. Άγνωστο πότε θα δοθεί η εξόφληση της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να δοθεί η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης σύμφωνα με όσα αναφέρουν στον ΑγροΤύπο υψηλόβαθμα στελέχη του ΥπΑΑΤ, ωστόσο κανείς δεν είναι ακόμα σε θέση να πει με σιγουριά πότε θα πραγματοποιηθεί εξόφληση της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου ύψους περίπου 25,6 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Οκτωβρίου το ΥπΑΑΤ είχε κάνει γνωστό ότι θα υπάρξει και τρίτη συμπληρωματική δόση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου σε δύο εβδομάδες (οι οποίες έχουν περάσει προ πολλού).


Στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης οδήγησαν οι μαζικές αντιδράσεις των αγροτών, που περίμεναν τη δεύτερη δόση της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου να είναι ισόποση της πρώτης (που ήταν ύψους 81,3 εκατ. ευρώ) αλλά τελικά αυτό δεν έγινε.

Όσον αφορά την Ενιαία Ενίσχυση υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε στην πληρωμή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2013. Η πληρωμή αφορούσε σε 660.000 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ήταν περίπου 1 δις ευρώ.





Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου