11 Δεκ 2013

Σάρωσαν τα βραβεία ποιότητας οι Έλληνες Παραγωγοί.

Συνολικά 197 βραβεία ποιότητας δόθηκαν στην «2η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών Προϊόντων με Βάση το Κρέας και Ελληνικών Κρεατοσκευασμάτων» που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 2η έκθεσης MEAT DAYS 2013, αναδεικνύοντας και φέτος έναν πραγματικά γευστικό θησαυρό εγχώριων προϊόντων ανώτερης ποιότητας που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα ξένα.

Με 79 χρυσά, 62 αργυρά και 56 χάλκινα η ελληνική ποιότητα κρέατος και αλλαντικών είναι
αδιαμφισβήτητηΜε 79 χρυσά, 62 αργυρά και 56 χάλκινα η ελληνική ποιότητα κρέατος και αλλαντικών είναι αδιαμφισβήτητη
Ο αριθμός των Ελληνικών εταιρειών παραγωγής κρεατοσκευασμάτων που έλαβαν μέρος στην 2η Αξιολόγηση έφθασε τους 33 και τα διαγωνιζόμενα δείγματα προϊόντων τα 265, καταγράφοντας μια αισθητή αύξηση συμμετοχών σε σχέση με την περσινή διεξαγωγή.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη και προβολή των εγχώριων παραδοσιακών κρεατοσκευασμάτων και η ενίσχυση της εικόνας του κλάδου της Ελληνικής βιομηχανίας αλλαντικών και επεξεργασίας κρέατος.  Σημαντικό επίσης σημείο της διαδικασίας είναι και οι υποδείξεις της κριτικής επιτροπής προς τους παραγωγούς για τη βελτίωση όσων προϊόντων δεν απέσπασαν κάποια βράβευση.

Η πρωτοβουλία της διεξαγωγής της 2ης Αξιολόγησης ανήκει στην διοργανώτρια εταιρεία της MEAT DAYS 2013 o.mind Creatives και στο περιοδικό για την αγορά κρέατος MEAT PLACE, έχοντας την υποστήριξη και συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) και του Συλλόγου για την Προστασία και Ανάπτυξη της Ελληνικής Παραγωγής, Εμπορίας και Μεταποίησης Κρέατος Β. Ελλάδος (ΣΠΑΚΒΕ), οι οποίοι έχουν και την τεχνογνωσία.

Την επιστημονική τεκμηρίωση ανέλαβε και στο φετινό διαγωνισμό ο καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Αμβροσιάδης, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο τόσο στη βελτίωση επί της διαδικασίας της 2ης Αξιολόγησης όσο και στην επιτυχή έκβαση της δημιουργώντας σταθερά όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου το εγχείρημα αυτό να εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο σε θεσμό που θα προσθέτει αξία στα εγχώρια προϊόντα κρέατος.




Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου