1 Δεκ 2013

Θα ψάχνουμε για αγελαδινό γάλα σε λίγο.

Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) για το αγελαδινό γάλα και την τιμή που καρπώνεται εν τέλει ο παραγωγός.
Με βάση τα στοιχεία του οργανισμού το πρώτο τρίμηνο του 2013 εμφανίζεται καθοδική πορεία στην παραγωγή αγελαδινού γάλακτος και στους τρεις μήνες, σε σχέση πάντα με την αντίστοιχη περίοδο το 2012, ενώ μειωμένες εμφανίζονται και οι  τιμές που εισπράττει ο παραγωγός κατά την ίδια περίοδο
(πρώτο τρίμηνο του 2013).

Η καθοδική πορεία τόσο για τις τιμές που καρπώνεται ο παραγωγός όσο και της συνολικά παραχθείσας ποσότητας καταγράφεται στα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) για το αγελαδινό γάλα.

Τα στοιχεία αποτυπώνουν αν μη τι άλλο, την τάση εγκατάλειψης του επαγγέλματος από αρκετούς κτηνοτρόφους που δεν μπορούν ν' αντεπεξέλθουν, καθώς επίσης και τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η ακρίβεια των ζωοτροφών, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες -ειδικά φέτος- και φυσικά η έλλειψη ρευστότητας.

Όσον αφορά στην τιμή το αγελαδινό χάνει έως και 3 λεπτά το κιλό, ενώ σημαντική μείωση καταγράφεται και στην ποσότητα, που ειδικά το Φεβρουάριο μειώνεται κατά 6.000 τόνους περίπου.

Του Αλέξανδρου Μπίκα


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου