21 Μαρ 2012

Έρχονται τα πρότυπα κέντρα αγροτικού σχεδιασμού.


Με σκοπό τη δημιουργία κέντρων αγροτικού σχεδιασμού σε Δομοκό, Ημαθία και Κορινθία επισκέπτονται την Ελλάδα αυτές τις μέρες Ισραηλινοί, με επικεφαλής την υπουργό Γεωργίας Ορίτ Νοκέντ.

Ο Έλληνας υπουργός δώρισε στην κυρία Νοκέντ έναν ασημένιο πίνακα ομοίωμα κυκλαδικής τέχνης και από την πλευρά της η Ισραηλινή υπουργός χάρισε στον Έλληνα ομόλογο της έναν επίσης ασημένιο πίνακα των Ιεροσολύμων.
Η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ βρίσκεται σε ύψιστο επίπεδο και προχωρά με ικανοποιητικό βαθμό ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης κατά τη συνάντησή του με την κυρία Νοκέντ το πρωί της 21ης Μαρτίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Σκανδαλίδη στο Ισραήλ τον Ιανουάριο του 2011.

Στην επίσκεψη του προηγούμενου έτους είχε  υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας στον αγροτικό τομέα μεταξύ των δύο κρατών το οποίο σήμερα όπως υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός γίνεται πράξη. Στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που η κ. Νοκέντ χαρακτήρισε καρποφόρα αποφασίσθηκε η συνέχεια της συνεργασίας και στην ατζέντα τέθηκαν τα θέματα της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και έρευνας στην αγροτική παραγωγή, στους υδάτινους πόρους, στις υδατοκαλλιέργειες και στο εμπόριο των αγροτικών προϊόντων. Η κυρία Νοκέντ, αφού δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις ιδέες του κ. Σκανδαλίδη για την αγροτική ανάπτυξη σημείωσε πως το Ισραήλ έχει αναπτύξει μία μοντέρνα αγροτική τεχνολογία, την οποία θα ήθελε να μεταλαμπαδεύσει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «πλέον είναι ώρα των πράξεων» και προσκάλεσε τον Έλληνα υπουργό στην  αγροτική έκθεση που θα λάβει χώρα το Μάιο στο Ισραήλ. Η επόμενη συνάντηση των δύο πλευρών αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στη σύγκλιση της 4ης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο. Η κυρία Νοκέντ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συνοδευόμενη από τον κ. Σκανδαλίδη.
Στο τέλος της συνάντησης ο Έλληνας υπουργός δώρισε στην κυρία Νοκέντ έναν ασημένιο πίνακα ομοίωμα κυκλαδικής τέχνης και από την πλευρά της η Ισραηλινή υπουργός χάρισε στον Έλληνα ομόλογο της έναν επίσης ασημένιο πίνακα των Ιεροσολύμων.


Συνάντηση με Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια
Τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης και προς τον ισραηλινό λαό εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την υπουργό Γεωργίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ισραήλ Ορίτ Νοκέντ, που τον επισκέφθηκε συνοδευόμενη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.
Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και ειδικότερα το θαυμαστό, όπως είπε, παράδειγμα του Ισραήλ -μιας χώρας με περιορισμένη δυνατότητα γης και νερού- που έχει κάνει μεγάλα άλματα στη γεωργία.
Είναι απαράδεκτο, η Ελλάδα να συνεχίζει να κάνει μεγάλες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων ύψους 4 δισ. τον χρόνο, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά της, η κ. Νοκέντ τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Ισραήλ και του ευχήθηκε για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου