7 Μαΐ 2012

Δέκα δράσεις για οικονομική ανάκαμψη προτείνουν τα 7 μεγαλύτερα διμερή Επιμελητήρια της χώρας και η ΕΕΔΕ.


Τα 7 μεγαλύτερα διμερή Επιμελητήρια και η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σε συνεργασία με ΙΟΒΕ και Boston Consulting Group (BCG), όπου παρουσίασαν δράσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων (Ελληνο-Αμερικανικό, Ελληνο-Βρετανικό, Ελληνο-Γαλλικό, Ελληνο-Γερμανικό, Ελληνο-Ιταλικό, Ελληνο-Ολλανδικό και Ελληνο-Σουηδικό), στις δηλώσεις τους, τόνισαν ότι βασικός στόχος είναι η συντομότερη δυνατή επάνοδος της χώρας σε θετικούς και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, συμβατούς με το δυνητικό προϊόν (ΑΕΠ) της οικονομίας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα οι κ.κ. Ιωάννης Στουρνάρας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Boston Consulting Group, Βασίλης Αντωνιάδης παρουσίασαν τις 10 Δράσεις, που είναι οι
ακόλουθες:
Σύσταση Κέντρου Διακυβέρνησης για τον κεντρικό συντονισμό του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης
Εφαρμογή των νόμων και των αποφάσεων
Λειτουργική και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση
Υποχρεωτικό e-government
Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Πάταξης της Διαφθοράς
Απλοποίηση διαδικασιών για την προσέλκυση επενδύσεων
Άμεση υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας
Σταθεροποίηση και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος
Ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Ενίσχυση του δυναμικού και του εποπτικού ρόλου της ΤτΕ
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού, επεσήμανε: «Είναι δράσεις με έντονη κοινωνική απόδοση καθόσον βοηθούν στην μείωση της ανεργίας μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προοπτικών για τους νέους μας, στην αποκατάσταση χρόνιων αδικιών σε βάρος των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων και στην δημιουργία τόσο κράτους όσο και αισθήματος δικαίου».

 


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου