2 Μαΐ 2012

Συνεχίζεται η σπορά της ντομάτας – επιφυλακτικοί οι παραγωγοί.


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η παραγωγή ντομάτας στις βασικές παραγωγικές –για το προϊόν- περιοχές της χώρας. Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης δίνει, μέσω του paseges.gr μια πρώτη εικόνα, για το πώς βαίνει η διαδικασία, αν και ακόμη αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100%.

Η σπορά της βιομηχανικής ντομάτας ξεκίνησε πριν από δυο εβδομάδες περίπου, με τους περισσότερους παραγωγούς να επιλέγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μέθοδο της σποράς με το φυτό, αφού κατά πολλούς έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, αν και με μεγαλύτερο κόστος.
«Σαν μια πρώτη εικόνα αυτό που αποκομίζουμε, είναι ότι οι παραγωγοί είναι πάρα πολύ
επιφυλακτικοί για το αν θα σπείρουν ή όχι, σκεπτόμενοι το κόστος παραγωγής»,  δήλωσε στο paseges.gr ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς, στα πλαίσια της οποίας λειτουργεί Ομάδα Παραγωγών για τη ντομάτα.

Ανασταλτικοί παράγοντες αποτελούν, σύμφωνα με τον κ. Ανέστη, το υψηλό κόστος παραγωγής, σε συνδυασμό με την τρέχουσα εμπορική τιμή, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ικανοποιητική κερδοφορία, σύμωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λιβαδειάς.

«Πάνω – κάτω, τα έξοδα για κάθε στρέμμα , είναι στο ίδιο επίπεδο με τα έξοδα, με βάση τις τρέχουσες εμπορικές τιμές για το προϊόν», μας εξήγησε ο κ. Ανέστης.

Ωστόσο, κατέληξε λέγοντας ότι μια πιο σαφή εικόνα θα έχει εντός των επόμενων ημερών.

Αλέξανδρος Μπίκας

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου