11 Ιουλ 2012

Πρόσκληση για καταστροφή ληγμένων φυτοφαρμάκων στην Δράμα.


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας ανακοινώνει ότι από  την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012 και για 2-3 ημέρες στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ  θα απομακρύνει  σκευάσματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων που έληξαν ή ανακλήθηκε η άδεια κυκλοφορίας τους και δέσμευσε από ανενεργούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ως επικίνδυνα για την Δημόσια Υγεία.



Η διαδικασία θα γίνει σε συνεργασία με Εταιρεία πιστοποιημένη για αυτό το έργο.

Όσοι καλλιεργητές - χρήστες ή έμποροι φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατέχουν φυτοφάρμακα  που έληξαν ή ανακλήθηκε η άδεια κυκλοφορίας τους μπορούν να τα μεταφέρουν στους χώρους της ΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ για να παραδοθούν για ασφαλή καταστροφή στην εξουσιοδοτημένη Εταιρεία
.

Ιδιαίτερα καλούμε καλλιεργητές νωπών οπωροκηπευτικών, των οποίων τα προϊόντα μπορεί να επιβαρυνθούν με ανεπιθύμητα υπολείμματα σε ενδεχόμενη χρήση τέτοιου είδους φυτοπροστατευτικών προϊόντων (και να κινδυνεύουν με κυρώσεις), να συμμορφωθούν στην έκκληση μας.

. Ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα άρθρα 9,10 του Ν. 4036/12 η εισαγωγή, κατοχή, εμπορία ή χρήση μη εγκεκριμένων ή ληγμένων φυτοφαρμάκων επισύρει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Το κόστος της καταστροφής βαρύνει τους κατόχους και ανέρχεται σε 2,3 € /Κgr (χωρίς Φ.Π.Α.).








Πηγή: cotton Farsala

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου