3 Ιουλ 2012

Μεγάλες επενδύσεις μπορούν να φέρουν οι ΑΠΕ στην Ελλάδα.


Την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 20 δις ευρώ και τη δημιουργία περίπου 220.000 θέσεων εργασίας μπορεί να επιτύχει η Ελλάδα από τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού «Invest in Greece», Άρις Συγγρός κατά την ομιλία του στο Συνέδριο «Ελλάδα Ώρα για Επενδύσεις».


Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, η χώρα υποδέχτηκε επενδύσεις ύψους 3,5 δις ευρώ, σε μεγαλύτερο βαθμό προς ήδη υφιστάμενες επιχειρήσεις και έργα. Συνεχίζοντας σημείωσε πως την περίοδο 2007-2011 ο ΟΟΣΑ θέτει την Ελλάδα στην πρώτη θέση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές και βελτιώσεις των κρατικών δομών και θεσμών. Η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Συγγρό έχει
συγκεντρώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της τροφικής αλυσίδας και υπάρχουν ευκαιρίες σε θέματα όπως τα ορυκτά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η  διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ υπάρχει η ανάγκη για την αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας που βρίσκεται ανάμεσα στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. 
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκης κατά την ομιλία του στο Συνέδριο προσδιόρισε τις πέντε προτεραιότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ελλάδα και την προσέλκυση επενδύσεων. Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως με τη σύσταση της νέας κυβέρνησης είναι απαραίτητο να περάσουμε σε ένα νέο μοντέλο παραγωγής και να προωθηθούν το άμεσο χρονικό διάστημα τα ακόλουθα:

-    η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος
-    η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και ειδικότερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
-    η ανάπτυξη όλων των επενδυτικών κρατικών πρωτοβουλιών
-    η θέσπιση κανόνων και προτεραιοτήτων στον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας
-    η λήψη μέτρων για τη στήριξη και την αύξηση των εξαγωγών

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η παρούσα κυβέρνηση αποτελεί μία κυβέρνηση που επιθυμεί επενδυτές

Ξένος Γιώργος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου