9 Ιουλ 2012

Σπ. Δανέλλης: Η επιτυχία στα προγράμματα προώθησης αναδεικνύει μιαν άλλη Ελλάδα.


Λίγους αλλά ουσιαστικούς στόχους έχει θέσει για το επόμενο εξάμηνο η Κύπρος, που ήδη βρίσκεται στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια περίοδο μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη. Κορυφαία προτεραιότητα της κυπριακής προεδρίας αποτελεί η έγκαιρη έγκριση του πολυετούς δημοσιονομικού συμφώνου 2014-2020, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι η γεωργία, η αλιεία αλλά και η έρευνα και καινοτομία.

Ο υπουργός Γεωργίας της Κύπρου, Σοφοκλής Αλετράρης.
Η Κύπρος πάντως αναγνωρίζει πως είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία στα δημοσιονομικά ως τα τέλη του έτους, που παραδίδει τη σκυτάλη στην Ιρλανδία. Γι’ αυτό,
επιδίωξη της Κύπρου είναι οι 27 να καταλήξουν τουλάχιστον σε «πολιτική συμφωνία» στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
Όσον αφορά την ΚΑΠ, η κυπριακή προεδρία έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απλοποίηση. Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση θα πρέπει να οριστικοποιηθεί αρκετά νωρίς, ώστε η Επιτροπή και τα κράτη μέλη να έχουν επαρκή χρόνο για να ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό τους πριν την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Εξάλλου, η Κύπρος δηλώνει ότι θα στηρίξει τις βασικές αρχές, στις οποίες βασίζονται οι προτάσεις της Κομισιόν, δηλαδή τη συμβολή στην κοινή στρατηγική 2020, την προώθηση της καινοτομίας και της πράσινης ανάπτυξης, τη δικαιότερη κατανομή των πόρων με βάση αντικειμενικά κριτήρια, τη μεγιστοποίηση της συμβολής των γεωργών στην παραγωγή δημόσιων αγαθών και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όλων των τύπων της ευρωπαϊκής γεωργίας και την ενίσχυση, ειδικότερα, των μικρών παραγωγών.
Το πρώτο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας υπό την κυπριακή προεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου