11 Ιουλ 2012

Πρωταθλήτρια στην εξοικονόμηση ενέργειας η Ελλάδα.


Το χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΠΕΞΕ) της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF κέρδισε η Ελλάδα καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση ανάμεσα σε 11 χώρες της Ευρώπης.


Το ΠΕΞΕ αποτέλεσε ένα διαγωνισμό που συμμετείχαν περίπου 20.000 άνθρωποι και ως στόχο είχε τη μείωση εκπομπών του άνθρακα. Η τελική θέση των χωρών στο διαγωνισμό κρίθηκε από τον αριθμό των συμμετοχών και τη συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που επιτεύχθηκε σε ένα έτος. Μετά την Ελλάδα τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μάλτα και την τρίτη η Δανία. Πρωταθλητής Ελλάδας ανάμεσα σε 8.393 νοικοκυριά που συμμετείχαν ήταν ο Σταύρος Λέκκος από το Κάτω Διμηνιό Κορινθίας. Τα μέτρα
για την εξοικονόμηση ενέργειας που έλαβε ο κ. Λέκκος ήταν τα εξής: λαμπτήρες εξοικονόμησης, πλυντήριο χαμηλής κατανάλωσης, ενεργειακό τζάκι λέβητα, ηλιακό θερμοσίφωνα συνδεδεμένο και με το πλυντήριο, νυχτερινό τιμολόγιο, κουζίνα με επαγωγικές εστίες και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες και αεροστεγάνωση ξύλινων κουφωμάτων. Η μείωση κατανάλωσης ρεύματος που επιτεύχθηκε από τα παραπάνω μέτρα ήταν 2.643 kWh, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα υπολογίστηκε σε 7431 kg και η μείωση των εξόδων σε 1.420 ευρώ.

Ξένος Γιώργος

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου