28 Σεπ 2012

Παγώνουν χρέη μαστιχοπαραγωγών για έναν χρόνο σε Πειραιώς-ΑΤΕBank.


«Δέσμη» τεσσαρων μέτρων για τη στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της Χίου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού ανακοίνωσε την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου από το νησί ο ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Σάλλας.

Ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε επίσης τη χρηματοδότηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών και τη χορηγία των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοτροφών.
Ο κ. Σάλλας μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου ανακοίνωσε την αναστολή για ένα χρόνο των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας για φυτώριο στο οποίο θα αναπτυχθούν νέα μαστιχόδεντρα, την ενίσχυση της Ένωσης
Μαστιχοπαραγωγών και τέλος την χορηγία της Πειραιώς – ΑΤΕ Bank για την κάλυψη των αναγκών των κτηνοτρόφων της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μ. Σάλλας ανακοίνωσε:

1. Την αναστολή για ένα (1) έτος των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών – πελατών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων), για την διευκόλυνση και στήριξη των παραγωγών. Επίσης, διευκολύνσεις θα ακολουθήσουν και για τα δύο επόμενα χρόνια προκειμένου να υπάρξει μικρότερη τοκοχρεολυτική επιβάρυνση.

2. Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας για την ανάπτυξη φυτωρίου με σκοπό την αναπαραγωγή μαστιχόδεντρων -πάντα υπό την καθοδήγηση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.

3. Την χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, προκειμένου να βοηθηθεί η σημαντική αποστολή τους, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

4. Την χορηγία του Ομίλου Πειραιώς – ATE Bank, μέσω της Περιφέρειας, για να καλυφθούν οι ανάγκες σε αγορά ζωοτροφών, προς στήριξη της κτηνοτροφικής παραγωγής στη Χίο.

Η επίσκεψη στη Χίο εντάσσεται στον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει ο πρόεδρος του τραπεζικού ομίλου στην Περιφέρεια, με πρώτο σταθμό τον θεσσαλικό κάμπο και την πόλη της Λάρισας.

Η Χίος αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση! Δεν είναι μόνο οι πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος της αγροτικής παραγωγή του νησιού και έθεσε σε δοκιμασία τις σπουδαίες υποδομές που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από το προϊόν της μαστίχας.

Ολόκληρο το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρότυπο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας στη χώρα μας, με αξιοποίηση των ντόπιων ποικιλιών και ενσωμάτωση της τοπικής παράδοσης, κι αυτό είναι κάτι που ξέρει καλά, ο πρόεδρος της Πειραιώς-ΑΤΕbank, Μιχάλης Σάλλας.

Την ίδια ώρα, η Χίος διαθέτει ισχυρά ονόματα, κυρίως από τον εφοπλιστικό χώρο που θα μπορούσαν να πεισθούν για το νέο όραμα που προσφέρει η αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας και να επενδύσουν μέρος των κεφαλαίων στην οικοδόμηση της νέας παραγωγικής Ελλάδας.

Η επίσκεψη Σάλλα στη Χίο δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ο τραπεζικός όμιλος Πειραιώς-ΑΤΕbank, είναι εδώ, για να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του κάθε καλλιεργητή να κρατήσει ζωντανή την εκμετάλλευσή του και σε κάθε άλλη ατομική ή συλλογική προσπάθεια που μπορεί να προσθέσει υπεραξία στο μόχθο των ανθρώπων της υπαίθρου, να κάνει τα ελληνικά προϊόντα απαραίτητα σε ολόκληρο τον κόσμο και να μοιράσει δίκαια τα οφέλη σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.          

Πανάγος Γιάννης


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου