27 Σεπ 2012

Και στη Κρήτη όλο και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια η παράνομη υλοτομία.


οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τη τεραστίων διαστάσεων αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, άπλωσε τα πλοκάμια της και στη Κρήτη. Παρόλο που η Κρήτη βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης με το κλίμα να θεωρείται αρκετά πιο ήπιο και οι ανάγκες για θέρμανση πιο περιορισμένες, σε σύγκριση με άλλα μέρη της Ελλάδος και ειδικά με τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο ακόμη και αυτές οι περιορισμένες ανάγκες για θέρμανση δε μπορούν να καλυφθούν και στη Κρήτη και έτσι πολλοί για να ζεσταθούν καταφεύγουν στη παράνομη υλοτομία ή κάποιοι επιτήδειοι κόβουν τεράστιες ποσότητες ξύλου παράνομα για να κάνουν εμπόριο.

 Αυτό το φαινόμενο αρχίζει προοδευτικά από το Σεπτέμβριο και κορυφώνεται τα Χριστούγεννα. Βέβαια γίνονται και καταγγελίες για αυτά τα φαινόμενα στη Κρήτη όπου αρμόδιες είναι οι Διευθύνσεις Δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.
Φυσικά η ουσία του θέματος είναι το ίδιο το σύστημα που προκαλεί αυτά τα φαινόμενα και καταστρέφονται τα δάση με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι αλλά και τη παράνομη υλοτομία το φθινόπωρο και το χειμώνα οπότε όσο συνεχίζεται αυτό το σύστημα η κατάσταση είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι διαρκώς και θα επιδεινώνεται.


Πηγή: www.ecotimes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου