27 Σεπ 2012

Δεν πρέπει να φυτεύετε σε υγρό χώμα.


Η γη πρέπει να ρουφήξει και να στραγγίξει το νερό της βροχής πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε καλλιέργεια. Αυτός είναι ένας κανόνας που γνώριζαν οι παλιότεροι και γνωρίζουν οι έμπειροι. Στις μέρες μας όμως εχουμε αποσυνδεθει με την σοφία του παρελθόντος δυστυχώς.

-Δεν πατάμε το υγρό χώμα που σκοπεύουμε να καλλιεργήσουμε. Ποτέ. Όταν πατάμε σε υγρό χώμα το συμπιέζουμε. Μπορείτε να δημιουργήσετε μονοπάτια για να περπατάτε με πέτρα ή τετράγωνες πλάκες ξύλου που θα βρείτε στα ειδικά καταστήματα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά μακριά κομμάτια ξύλου οικοδομής, χαλίκια ή βότσαλα.Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα πολύ στενό μονοπάτι περιφερειακά που θα δημιουργηθεί ούτως ή αλλως από το βάρος του σώματος σας πάνω στο βρεγμένο και λασπωμένο χώμα.


-Δε σκάβουμε το υγρό χώμα που σκοπεύουμε να καλλιεργήσουμε. Ποτέ. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ψοφήσετε στην κούραση λόγω του βάρους της λάσπης και να συμπιέσετε το χώμα δημιουργώντας χοντρά κομμάτια λάσπης.

-Δε φυτεύουμε σε υγρό χώμα. Ποτέ. Το χώμα πρέπει να έχει στραγγίξει, να είναι αφράτο, μαλακό και να τρίβετε όταν φυτεύουμε ώστε να μπορεί να αερίζετε ο σπόρος και το φυτό.

Αν λοιπόν έχει βρέξει πρόσφατα ... η κηπουρική μπορεί να περιμένει.


Πηγή: Βασισμένο σε άρθρο από το sheblogs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου