23 Σεπ 2012

"Λουκέτο" από ΕΦΕΤ σε επιχείρηση για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής.


Σε αναστολή λειτουργίας της εγκατάστασης επεξεργασίας γεωργικών προϊόντων-ντομάτας “Νόστος Επενδυτική Α.Ε.”, αφού διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί υπό απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, καθώς και στη δέσμευση 339.559,26 κιλών προϊόντων τομάτας προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας, πρόκειται για εταιρεία που εδρεύει στο 8ο χλμ. Σερρών-Θεσσαλονίκης, Π.Ε. Σερρών, όπου κατά την επιθεώρηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί υπό απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, χωρίς να πληροί καμία από τις
προϋποθέσεις του σχετικού κανονισμού, που αφορά τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής, και ότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν εφαρμόζει και δεν διατηρεί πάγιες διαδικασίες βάσει των αρχών του HACCP ώστε να διασφαλίζεται η παραγωγή ασφαλών τροφίμων.
Παράλληλα, οι επιθεωρητές προχώρησαν στη δέσμευση διαφόρων ειδών προϊόντων με βάση την τομάτα, συνολικού βάρους 339.559,26 κιλών, για τα οποία ζητήθηκε η διενέργεια εργαστηριακών ελέγχων ως προς την καταλληλότητά τους πριν την απελευθέρωσή τους στην αγορά.
Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις θα προχωρήσει η διαδικασία των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.



Πηγή:http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου