30 Σεπ 2012

Υπογραφή συνεργασίας Ευρώπης – Κίνας στον αγροτικό τομέα.


«Η γεωργία είναι θεμελιώδους σημασίας τόσο για την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μοιραζόμαστε ένα έντονο ενδιαφέρον για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας μας στους τομείς της γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης. Το σχέδιο συνεργασίας είναι ένα νέο βήμα στη δέσμευσή μας να εργαστούμε για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων ιδίως στην ασφάλεια των τροφίμων, την αγροτική ανάπτυξη, την ασφάλεια των τροφίμων και την κλιματική αλλαγή».
Αυτό ανέφερε ο Επίτροπος Dacian Ciolos μετά την υπογραφή (σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου) στο Πεκίνο ενός σχεδίου συνεργασίας για τη Γεωργία και την Ανάπτυξη της Υπαίθρου.

Επίσης ο κ. Ciolos συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις αυτές με τη δημιουργία μιας ισχυρότερης και στενότερης σχέση στον τομέα της γεωργίας, σε διμερές και διεθνές επίπεδο, μέσω πολύ συγκεκριμένων σχεδίων συνεργασίας και δράσεων».
Από την πλευρά το υπουργός Γεωργίας της Κίνας Xan Changfu, ανέφερε: «Η γεωργική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει αξιόλογα επιτεύγματα και λαμπρές προοπτικές. Έτσι, για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας μας στον τομέα της γεωργίας εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας και των δύο πλευρών, και αντιπροσωπεύει τις φιλοδοξίες κοινού από την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Πηγή:http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου