24 Σεπ 2012

Οι βροχές πήγαν πίσω τη συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας στη Λάρισα η οποία ολοκληρώνεται με καλές αποδόσεις αρχές Οκτωβρίου.


Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου – να ολοκληρωθεί η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας στην περιοχή της Λάρισας αφού οι βροχές των τελευταίων ημερών καθυστέρησαν τους παραγωγούς. Την ίδια στιγμή στις 14 Σεπτεμβρίου, ολοκλήρωσαν την συγκομιδή στην Ηλεία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο προϊστάμενος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας της ΕΑΣ Λάρισας, κ. Στέλιος Σαπουνάς: «Μας πήγαν λίγο πίσω οι βροχές του Σαββατοκύριακου (15 – 16 Σεπτεμβρίου) με αποτέλεσμα η συγκομιδή να διακοπεί για κάποιες ημέρες. Ουσιαστικά ξεκίνησε ξανά την προηγούμενη Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου».


Και προσθέτει: «Τα πράγματα μέχρι στιγμής έχουν πάει πολύ καλά με τις αποδόσεις να κυμαίνονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Η ζήτηση από τα εργοστάσια φέτος δείχνει ότι η τομάτα έχει προοπτικές για τα επόμενα χρόνια και γενικότερα το παγκόσμιο κλίμα για την βιομηχανική τομάτα είναι ευνοϊκό. Θα πρέπει να υπάρξει λοιπόν σωστή διαχείριση του προϊόντος».

Ηλεία
Όσον αφορά την Ηλεία ολοκληρώθηκε στις, 14 Σεπτεμβρίου, η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας αφού μετά το εργοστάσιο του Κύκνου (έκλεισε την Παρασκευή 7/9) ολοκλήρωσε τις παραλαβές και αυτό της Ελαΐς Unilever στην περιοχή της Γαστούνης. «Η ποσότητα που συγκομίσαμε ήταν τελικά λιγότερη από αυτή που αναμέναμε και αυτό οφείλεται στον καύσωνα», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος.


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου