24 Οκτ 2012

Πιστώνονται σήμερα επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ.


Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 670.000 δικαιούχων αγροτών η προκαταβολή των επιδοτήσεων ύψους 1,1 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρης από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του paseges.gr.
Σύμφωνα με τον υπουργό, ήδη, όσοι από τους δικαιούχους έχουν καταχωρήσει στα στοιχεία τους και το κινητό τους τηλέφωνο έχουν αρχίσει να ενημερώνονται με sms για το ποσό της ενίσχυσης που τους αντιστοιχεί.

Επίσης από σήμερα θα μπορούν οι δικαιούχοι να
ενημερώνονται για την πληρωμή και από το on line σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Παράλληλα, ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε ότι όσοι από τους παραγωγούς βλέπουν ένα αστερίσκο δίπλα από την ενημέρωση του ποσού που δικαιούνται τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό σημαίνει πως υπάρχουν ενδείξεις για παράνομη χρήση φυτοφαρμάκων οπότε και θα πρέπει να ελεγχθούν πριν τους πιστωθεί το προβλεπόμενο ποσό.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι σε όσοι παραγωγοί διαπιστώσουν ότι τους έχουν κατατεθεί μικρότερα χρηματικά ποσά από αυτά που υπολόγιζαν τότε αυτό σημαίνει ότι τους έχει παρακρατηθεί ένα ποσό της τάξεως του 50% για την πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, εφόσον όμως αυτοί έχουν δώσει αυτή την εντολή στην τράπεζα.

Ανάλογο ποσό μπορεί να έχει παρακρατηθεί επίσης και για οφειλές που έχουν κάποιοι αγρότες σε ΕΑΣ από την αγορά αγροτικών εφοδίων. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση η παρακράτηση θα γίνεται εφόσον έχει συναινέσει ο παραγωγός.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου