26 Νοε 2012

2.000 αγρότες στην Κρήτη με εικονικά τιμολόγια. Το κράτος ζητάει πίσω τα λεφτά.


Χιλιάδες περιπτώσεις εικονικών τιμολογίων σε όλη την Κρήτη έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, με τις έρευνες που διεξάγονται να φέρνουν αποτέλεσμα.

Μονό στο Νομό Ηρακλείου σχεδόν δύο χιλιάδες είναι οι αγρότες ειδικού καθεστώτος που έπαιρναν τέτοιου είδους τιμολόγια και καρπώνονταν τον Φ.Π.Α. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες το ποσό αυτό ξεπερνούσε ακόμη και τις 50 χιλιάδες ευρώ, με το συνολική ζημιά για το κράτος
να ανέρχεται σε…μερικά εκατομμύρια.

Το θέμα έχει οδηγήσει σε απόγνωση εκατοντάδες αγρότες αφού πλέον καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα στο πολλαπλάσιο ενώ εκείνοι που εντοπίστηκαν και δεν προχώρησαν σε ρύθμιση του βεβαιωμένου χρέους έχουν ήδη συλληφθεί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του flashnews.gr ήδη έχει σταλεί επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα , ενώ με τον αρμόδιο Υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη έχει συναντηθεί ο βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης προκειμένου το συγκεκριμένο να συμπεριληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο και να μπορούν οι παραβάτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Το φαινόμενο είχε παρουσιάσει έξαρση, την περίοδο 2004 – 2008. Το θέμα όμως έχει και κοινωνικές προεκτάσεις αφού σε περιοχές κυρίως της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου, διαλύονται ακόμα και οικογένειες λόγω του συγκεκριμένου φαινομένου. »Η κατάσταση είναι δραματική, με το να τους ζητούν να επιστρέψουν το ποσό στο πολλαπλάσιο, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να διαλύονται σπίτια και να οδηγούνται στην φυλακή αυτοί οι άνθρωποι.

Πρέπει η πολιτεία, να δείξει κατανόηση προκειμένου να μπορέσουν εκείνοι που πήραν τα χρήματα μέσα από τα εικονικά τιμολόγια να τα επιστρέψουν» τονίζει μιλώντας στο flashnews.gr ο δικηγόρος Αντώνης Επιτροπάκης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές ερευνούν και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην υπόθεση εργαζόμενοι σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς




Πηγή: flashnews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου