
Ακόμη το ιώδιο καθώς συνιστάται η χρήση ιωδιούχου άλατος
σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας. Το ιώδιο είναι σημαντικό μεταλλικό άλας για την
καλή λειτουργία του θυρεοειδή. Μείωση της δραστηριότητας του θυρεοειδή συντελεί
στην επιβράδυνση της σωματικής και πνευματικής ικανότητας.
Επίσης το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6. Η διάθεση παραμένει
σε υψηλά επίπεδα και εξαιτίας της βιταμίνης Β6, που υπάρχει σε μεγάλες
ποσότητες στα δημητριακά, τα όσπρια, τα καλαμάρια, τα μανιτάρια και στη μαγιά
μπύρας. Στο ίδιο συμβάλλει και το μαγνήσιο, στο οποίο είναι πλούσια τα όσπρια,
τα τρόφιμα ολικής αλέσεως και οι ξηροί καρποί.
Τέλος η Χολίνη, η καρνιτίνη, και η κρεατίνη. Η χολίνη, η
οποία βρίσκεται σε αφθονία στα αβγά και ιδίως στον κρόκο και στη σόγια, βοηθά
στην υπερνίκηση της κούρασης. Η καρνιτίνη και η κρεατίνη μας κάνουν να
υποφέρουμε καλύτερα την κόπωση. Συντίθενται στον οργανισμό μέσω κάποιων
αμινοξέων που υπάρχουν στο κρέας, στο ψάρι ή στα ψημένα φιστίκια.
Πηγή:www.fytokomia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου