Βρετανοί επιστήμονες διεξήγαγαν πρόσφατα έρευνα στο
πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας όπου δοκίμασαν σε 36 καρδιοπαθείς και 36
υγιείς ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 χρόνια ένα χάπι το οποίο περιέχει το
αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, βασικό συστατικό της ντομάτας. Το λυκοπένιο
υπολογίζεται ότι μπορεί να οδηγήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας των
αρτηριών και στη προστασία του εσωτερικού τους τοιχώματος του ενδοθηλίου και
διαπιστώθηκε από την έρευνα ότι η λήψη του χαπιού αυξάνει την ελαστικότητα των
αγγείων κατά
50%, ενισχύει τη κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει τη κατάσταση
του ενδοθηλίου.
Με απλά λόγια το συγκεκριμένο χάπι συμβάλλει στη
προστασία των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών χάρη στην ευεργετική του δράση
στη καρδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λήψη του συγκεκριμένου χαπιού, το οποίο
θεωρείται συμπλήρωμα διατροφής, αντιστοιχεί στη λήψη τριών κιλών ντομάτας
ημερησίως αλλά ακόμη οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να διεξαχθούν και άλλες
έρευνες για να διαπιστωθούν στα σίγουρα οι ευεργετικές επιδράσεις του χαπιού
στο καρδιοαγγειακό σύστημα ώστε να βγει και στη διεθνή αγορά.
Πηγή:www.ecotimes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου