29 Ιαν 2013

Στους δρόμους βγαίνουν και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.


Καλούμε τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας, με τους κατά τόπους Συλλόγους Παραγωγών και Ομοσπονδίες, να πάρουν ενεργό μέρος στις κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και να βγάλουν αγωνιστικά τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς, δίνοντας ένταση και δύναμη στο Παναγροτικό ξεσήκωμα, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Όπως αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο
πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Παντελής Μόσχος «υπάρχει αύξηση του κόστους παραγωγής, μεγάλα προβλήματα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζας, πτώση του τζίρου στις λαϊκές αγορές. Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν φέρει μια εκρηκτική κατάσταση στον κλάδο και δεν μπορούν να επιβιώσουν οι παραγωγοί. Τώρα προχωράμε όλοι μαζί να βγούμε στους δρόμους».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγρότες παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας. Για μια ακόμη χρονιά βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται.
Οι χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών μας προϊόντων, οι περικοπές των επιδοτήσεων, η μείωση της επιστροφής ΦΠΑ, η αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής, η μη κάλυψη όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, κλπ. μας οδηγούν στον αφανισμό.

Εφαρμόζοντας τα μνημόνια και με στόχο τα βάρη των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να φορτωθούν στα λαϊκά στρώματα, που δεν ευθύνονται γι’ αυτή, φορτώνουν και νέα βάρη στη μικρομεσαία αγροτιά, όπως:

Άγρια φορολόγηση, με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, την υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς και την επιβολή φόρου για τα χωράφια.
Μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού και ηλεκτρικού ρεύματος, μεγάλες αυξήσεις του πετρελαίου αγροτικής χρήσης και θέρμανσης, μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το νερό και στα άλλα αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα κλπ).
Χαράτσια παντού
Τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και τεράστιες αυξήσεις στις εισφορές στον ΟΓΑ για Σύνταξη και Υγεία, με παράλληλες περικοπές στην πενιχρή αγροτική σύνταξη με τη μείωση των 30 ευρώ και την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του καλοκαιρινού επιδόματος.
Μείωση από 11% στο 6% της επιστροφής ΦΠΑ για φέτος με άμεση προοπτική την κατάργησή της, όπως και την κατάργηση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου.
Όλα αυτά μαζί, μας οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα, στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Γι' αυτό ο αγώνας μας για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής - αντιλαϊκής πολιτικής, δεν είναι απλώς επιβεβλημένος, αλλά όρος αναγκαίος και προϋπόθεση απαραίτητη για την επιβίωσή μας.

Αγωνιστικό Κάλεσμα
Καλούμε τους παραγωγούς Λαϊκών Αγορών όλης της χώρας, με τους κατά τόπους Συλλόγους Παραγωγών και Ομοσπονδίες, να πάρουν ενεργό μέρος στις κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο και να βγάλουν αγωνιστικά τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς, δίνοντας ένταση και δύναμη στο Παναγροτικό αυτό ξεσήκωμα.
Ενάντια στην επιχειρούμενη «φοροεπιδρομή» με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, υποχρεωτική τήρηση λογιστικών βιβλίων, επιβολή φόρου 13% από το πρώτο Ευρώ, επιβολή φόρου για τα χωράφια, αφορολόγητο οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ (συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί).
Να μην πληρώσουν, οι φτωχοί αγρότες τις αυξήσεις-χαράτσια στη ΔΕΗ για το ρεύμα, τις αυξήσεις στον ΕΛΓΑ για τα ασφάλιστρα, τις αυξήσεις στον ΟΓΑ για τις εισφορές για Υγεία-Σύνταξη, τις αυξήσεις στους «Καλλικρατικούς» δήμους για την ύδρευση - καθαριότητα, τις αυξήσεις στον ΟΣΔΕ για τις δηλώσεις καλλιέργειας & για τις άδειες των γεωτρήσεων

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος - Μόσχος Παντελής
Ο Γενικός Γραμματέας - Δανιήλογλου Χρήστος

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου