29 Ιαν 2013

Αλ. Τσίπρας: Ορατός ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν.


Τον κίνδυνο να προκληθεί επισιτιστική κρίση από την αδυναμία των αγροτών να παράξουν πλούτο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους αγροτικών ενώσεων από όλη την Ελλάδα.
Για να προκαλέσει μια άμεση συζήτηση γύρω από τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο της βουλής, με την οποία θα ζητήσει τη διεξαγωγή
προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά «ο εξαφανισμένος από τη βουλή» Α. Σαμαράς θα εμφανιστεί. «Φτάνει πια με τα επικοινωνιακά τρικ» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο και όχι μόνο.

Οι αγρότες είπε ο κ Τσίπρας, ζητούν με αγωνία να μπορέσουν να παράξουν πλούτο.

Δεν είναι επαίτες, δεν ζητούν χρήματα, ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να παράξουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι μνημονιακές πολιτικές, διαλύουν τον ιστό της χώρας και μας οδηγούν σε επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση και ζήτησε να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους. Αν δεν συμβεί αυτό, πρόσθεσε, η χώρα θα αναγκάζεται να δανείζεται συνεχώς για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, πράγμα που δεν μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα.

Εκ μέρους των αγροτικών ενώσεων ο Χρ. Γκόγιας είπε ότι υπάρχει μια νέα πρωτοβουλία των αγροτών που συσπειρώνει δεκάδες ενώσεις από όλη την Ελλάδα, με στόχο να διεκδικήσουν τη δυνατότητα να παράξουν προϊόντα. Υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε, οι αγρότες δεν επαιτούν, δεν ζητούν χρήματα, αγωνίζονται για την επιβίωση, αλλά όπως είπε, υπό τις παρούσες συνθήκες η παραγωγή είναι αδύνατη γιατί δεν έχει γίνει ρύθμιση για το πετρέλαιο, για τον ΦΠΑ, ενώ σημείωσε με έμφαση το τεράστιο πρόβλημα των αγροτών, να μην μπορούν να δανειστούν πλέον, μετά την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας. Για τον λόγο αυτόν, είπε, οι αγρότες ζητούν αποφάσεις και όχι λόγια και επίσης ζητούν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου