3 Ιουλ 2012

Με εικονογράμματα η σήμανση αλλεργιογόνων.


Τις λεπτομέρειες των κανόνων εφαρμογής του κανονισμού ΕΚ αριθ. 473/2008 του Συμβουλίου όσον αφορά τις προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης και τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις, την επισήμανση και την παρουσίαση ορισμένων προϊόντων του αμπελοοινικού τομέα καθορίζει ο εκτελεστικός κανονισμός ΕΕ αριθ. 579/2012 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έρχεται να τροποποιήσει τον ΕΚ αριθ. 607/2009.


Σύμφωνα με τον κανονισμό, η επισήμανση των προϊόντων με τη χρήση εικονογραμμάτων μπορεί να επιτρέψει τη βελτίωση, σε πολύγλωσσο πλαίσιο, της ευκρίνειας των πληροφοριών που παρέχονται στους καταναλωτές και την παροχή καλύτερων εγγυήσεων στους καταναλωτές. Είναι συνεπώς σκόπιμο να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συμπληρώνουν τις ενδείξεις με εικονογράμματα.

Ταυτόχρονα ο κανονισμός καθορίζει τις ενδείξεις των αλλεργιογόνων με χρήση εικονογραμμάτων σε όλες τις γλώσσες, ώστε να επιτρέψει τη βελτίωση της ευκρίνειας των πληροφοριών που παρέχονται στους καταναλωτές.
Ο εν λόγω κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή στους οίνους που έχουν παραχθεί, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από σταφύλια εσοδείας των ετών 2012 και επόμενων και έχουν επισημανθεί μετά την 30ή Ιουνίου 2012.


Ταγκαλάκη Έλενα



Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου