11 Σεπ 2012

Στα 2,50 ευρώ το κιλό πουλήθηκε ελαιόλαδο χύμα σε Ιταλούς.


Αυξητικές τάσεις υπάρχουν αυτή την εποχή στην ελληνική αγορά ελαιολάδου, την στιγμή που στην Ισπανία οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση μετά τις εκτιμήσεις για χαμηλή παραγωγή. Πρόσφατα υπήρξε αγοραπωλησία από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μικρής Μαντίνειας και Αβίας Καλαμάτας δύο βυτίων έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην τιμή των 2,50 ευρώ το κιλό.

Η τιμή αυτή είναι η υψηλότερη που έχει σημειωθεί την τελευταία τριετία. Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού, οι συγκεκριμένες ποσότητες χύμα ελαιολάδου πωλήθηκαν χύμα σε εταιρείες της Σικελίας. Η προηγούμενη τιμή που είχε πωλήσει ο Συνεταιρισμός στην Ιταλία χύμα ελαιόλαδο ήταν στην τιμή των 2,35 ευρώ το κιλό.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα υπάρχει μια αυξητική τάση στην Πελοπόννησο, με τις τιμές παραγωγού να κυμαίνονται μεταξύ 2,20 μέχρι 2,57 ευρώ το κιλό. Στην Κρήτη όμως οι αυξήσεις ήταν μικρότερες, της τάξης των 5 - 10 λεπτών και οι τιμές κυμάνθηκαν τελικά μεταξύ 1,85 - 2,16 ευρώ το κιλό.
Στην Ισπανία αντίστοιχα οι τιμές παραγωγού για το έξτρα παρθένο η μέγιστη έφτασε στα 2,52 ευρώ/ κιλό, η μέση στα 2,44 ευρώ/ κιλό και η ελάχιστη στα 2,31 ευρώ/ κιλό, ενώ αύξηση σημείωσαν και τα παρθένα που έφτασαν στα 2,33 ευρώ/ κιλό.


Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου