2 Σεπ 2012

Το ipad στην υπηρεσία της γεωργίας.


Σε εργαλείο για τη συλλογή στοιχείων του αγροτικού κλάδου και την ανάλυσή τους φιλοδοξεί να μεταμορφώσει το ipad η Υπηρεσία Στατιστικών Μελετών της Γεωργίας.


Η Υπηρεσία Στατιστικών Μελετών της Γεωργίας (NASS) έχει επιδοθεί σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να συλλέξει δεδομένα και πληροφορίες που αφορούν τον κλάδο της γεωργίας. Το υπό σκέψη σύστημα φιλοδοξείται να γίνει ένα πρότυπο εργαλείο για όλους τους κυβερνητικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, αλλά  και όλων των χωρών του κόσμου.

Η NASS όντας παράρτημα του Οργανισμού Γεωργίας (USDA) των ΗΠΑ και λειτουργώντας και
στις 50 πολιτείες εκτελεί κάθε χρόνο τεράστιο αριθμό ερευνών για τους αγρότες, τη γεωργία και το ρόλο της σε κάθε χώρα. Ο όγκος επομένως αυτός των δεδομένων για περισυλλογή και ανάλυση  καθιστά αναγκαία τη χρήση της τεχνολογίας ούτως ώστε να οργανωθεί η διαδικασία και να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Στην προσπάθεια τους αυτή τα μέλη της NASS δοκίμασαν διάφορες συσκευές πέρα από το ipad και κάποιους φορητούς υπολογιστές, τα οποία όμως δεν απέδωσαν. Κι αυτό γατί η NASS αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα, κυρίως προερχόμενα από τον όγκο των δεδομένων και τις πολλές τοποθεσίες που πρέπει να επισκεφτούν τα μέλη της για την απογραφή των αγροτών και γενικά των εμπλεκομένων στον αγροτικό κλάδο.

Το ipad όμως φάνηκε πιο αποτελεσματικό λόγω της διαισθητικής του φύσης και της ευκολίας εκμάθησης του χειρισμού του. Έτσι, τα μέλη της NASS ανακάλυψαν πως  με 13 ώρες εκπαίδευσης-αντί για τρεις με τέσσερις μέρες που συνιστάται- ένας εργαζόμενος είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά μία συσκευή ipad. Και πέρα από την ευκολία αυτή, το ipad και ο σχεδιασμός του προσφέρει μειωμένα κόστη και μεγιστοποιημένη αποτελεσματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, κόστη περιορίζονται από τις εκτυπώσεις ή τα έξοδα αποστολής της αλληλογραφίας ενώ η διαδικασία απογραφής «τρέχει» πιο γρήγορα αφού παύει η καταχώρηση των δεδομένων με το χέρι. Και όλα αυτά εξοικονομούν χρόνο και χρήμα, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται τυχόν λάθη απροσεξίας. Και φυσικά τα δεδομένα είναι έτοιμα για επεξεργασία σε μερικές μέρες αντί για ολόκληρες βδομάδες που θα χρειαζόταν η διαδικασία εφόσον η καταχώρηση γινόταν με το χέρι.

Πηγή:e-agriculture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου