Κυριακή
3 Μαρτίου 2013, ώρα 10.00-15.00
Αίθουσα:
«
Ι.Κ.Ε.Α. ΣΤΕΒΙΑΣ και ΛΥΚΙΣΚΟΥ»
(
Ιδιωτικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ΣΤΕΒΙΑΣ και ΛΥΚΙΣΚΟΥ )
στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 50 στην
Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Θέματα Ημερίδας:
1. Καλλιέργεια- Μεταποίηση- Εμπορία-
Ευεργετικές
ιδιότητες- Χρήσεις Στέβιας.
2.
Γνωριμία με τον ελληνικό αυτοφυή Λυκίσκο.
Ίδρυση ομάδας παραγωγών Λυκίσκου στην Ελλάδα.
Κεντρικός
ομιλητής:
ο Γεωπόνος- ερευνητής Παύλος Καπόγλου,
συγγραφέας του βιβλίου:
«ΣΤΕΒΙΑ-
γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ»
Είσοδος από 30 έως 50 ευρώ / άτομο.
Πληροφορίες και Πρόγραμμα Ημερίδας:
στο
ιστολόγιο: www.στεβια.gr
Στα blog: http://stevia-gr.blogspot.com
http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
Δηλώσεις
συμμετοχής
Στα email:
pkapoglu@otenet.gr
pkapoglu@gmail.com
pkapoglu@hotmail.com
Και
στο τηλέφωνο : 6944
932985
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΤΕΒΙΑΣ και
ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΛΥΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
10.00
– 11.00 : Προσέλευση – Εγγραφές- Γνωριμίες
11.00
– 11.10 : Χαιρετισμός εκπρόσωπου του
Υπ.ΑΑΤ
Η ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και
στροφής σε εναλλακτικές δυναμικές καλλιέργειες. Πρόταση μας:
1. Η
ΣΤΕΒΙΑ ( Stevia
rebaudiana
Bertoni): Η νέα κερδοφόρα καλλιέργεια
2. Ο
ΛΥΚΙΣΚΟΣ ( Humulus
Lupulus) :
Ο περιφρονημένος θησαυρός της ελληνικής γης
11.10
- 11.20 :
ΣΤΕΒΙΑ:
Μια δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια.
Η
Σύγκριση της Στέβιας με άλλες καλλιέργειες
11.20–
11.40 :
Η
Βοτανική ταξινόμηση και οι Ποικιλίες της Στέβιας.
Οι
κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις της Στέβιας.
Η
κλιματική προσαρμοστικότητα και η διάδοση της Στέβιας.
Η ευδοκίμηση της Στέβιας σε διάφορες περιοχές
της Ελλάδας.
11.40-
12.00 :
Οι
ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας για την υγεία ανθρώπου και ζώων»
Οι
χρήσεις της Στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου, των ζώων, των πουλερικών και των
μελισσών.
12.00-
12.30 : Διάλειμμα για καφέ / Τσάι
Στέβιας και Λυκίσκου
Επιχειρηματικές
επαφές
Πηγή:www.food-net.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου