1 Φεβ 2013

Σεμινάριο Στέβιας και Ημερίδα λυκίσκου στην Αλεξάνδρεια.


Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 10.00-15.00
      Αίθουσα:
« Ι.Κ.Ε.Α. ΣΤΕΒΙΑΣ και ΛΥΚΙΣΚΟΥ»
( Ιδιωτικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ΣΤΕΒΙΑΣ και ΛΥΚΙΣΚΟΥ )
     στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 50 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
                    Θέματα Ημερίδας:                                                                           1. Καλλιέργεια- Μεταποίηση- Εμπορία-

Ευεργετικές ιδιότητες- Χρήσεις Στέβιας.

2. Γνωριμία με τον ελληνικό αυτοφυή Λυκίσκο.
  Ίδρυση ομάδας παραγωγών Λυκίσκου στην Ελλάδα.

Κεντρικός ομιλητής:
 ο Γεωπόνος- ερευνητής Παύλος  Καπόγλου,  συγγραφέας  του βιβλίου:
«ΣΤΕΒΙΑ- γλυκιά, αλλά αθώα. Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ»

         Είσοδος  από 30 έως 50 ευρώ / άτομο.

Πληροφορίες  και Πρόγραμμα Ημερίδας:
στο ιστολόγιο: www.στεβια.gr
 Στα blog:      http://stevia-gr.blogspot.com
                      http://stevia-kapogloupm.blogspot.com
Δηλώσεις συμμετοχής
Στα email:        pkapoglu@otenet.gr
                         pkapoglu@gmail.com
                         pkapoglu@hotmail.com
Και στο τηλέφωνο :             6944 932985     


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  ΣΤΕΒΙΑΣ και
ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΛΥΚΙΣΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

10.00 – 11.00   :  Προσέλευση – Εγγραφές- Γνωριμίες
11.00 – 11.10   : Χαιρετισμός εκπρόσωπου του Υπ.ΑΑΤ 
 Η ανάγκη αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών και στροφής σε εναλλακτικές δυναμικές καλλιέργειες. Πρόταση μας:
1. Η ΣΤΕΒΙΑ ( Stevia rebaudiana Bertoni):  Η νέα κερδοφόρα καλλιέργεια
2. Ο ΛΥΚΙΣΚΟΣ ( Humulus Lupulus) : Ο περιφρονημένος θησαυρός της ελληνικής γης

11.10 -  11.20 :
ΣΤΕΒΙΑ: Μια δυναμική εναλλακτική καλλιέργεια.
Η Σύγκριση της Στέβιας με άλλες καλλιέργειες

11.20– 11.40 :
Η Βοτανική ταξινόμηση και οι Ποικιλίες της Στέβιας.
Οι κλιματικές και εδαφικές απαιτήσεις της Στέβιας.
Η κλιματική προσαρμοστικότητα και η διάδοση της Στέβιας.
Η  ευδοκίμηση της Στέβιας σε διάφορες περιοχές της  Ελλάδας.

11.40- 12.00 :
Οι ευεργετικές ιδιότητες της Στέβιας για την υγεία ανθρώπου και ζώων»
Οι χρήσεις της Στέβιας στη διατροφή του ανθρώπου, των ζώων, των πουλερικών και των μελισσών.

12.00- 12.30 :  Διάλειμμα για καφέ / Τσάι Στέβιας και Λυκίσκου
                            Επιχειρηματικές επαφές

Πηγή:www.food-net.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου