Σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες μια στις πέντε
γυναίκες δεν παίρνει την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα σιδήρου. Σε αυτό δεν
φταίνε απαραίτητα οι τροφές μεμονωμένες -μπορεί να τρώτε φαγητά πλούσια σε
σίδηρο αλλά ο οργανισμός να μην μπορεί να τον επεξεργαστεί-, αλλά ο συνδυασμός
τους. Βλέπετε όταν τρώτε συγκεκριμένες τροφές μαζί, τότε τα συστατικά τους
δουλεύουν συγχρονισμένα με αποτέλεσμα μεγαλύτερα οφέλη για την
υγεία.
Έτσι γίνεται και με τον σίδηρο. Όντας ένα συστατικό
που ο οργανισμός δυσκολεύεται να απορροφήσει αυτούσιο από τις φυτικές τροφές
πρέπει να εισαχθεί στον οργανισμό με ουσίες που θα βοηθήσουν στην επεξεργασία
του. Σε αυτό θα βοηθήσουν οι κόκκινες πιπεριές, που περιέχουν βιταμίνη C, η
οποία λειτουργεί σαν κλειδί και «ξεκλειδώνει» τον φυτικής προέλευσης σίδηρο
ώστε να μπορεί να απορροφηθεί. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα φάτε όσπρια
σκεφτείτε να προσθέσετε και κόκκινες πιπεριές στο μενού σας για μέγιστα
αποτελέσματα.
Πηγή:queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου