16 Σεπ 2012

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας Μεσογειακών προϊόντων στην Αμερική. Και είναι Έλληνας.


Η κρίση δεν δείχνει να επηρεάζει τον, ελληνικής καταγωγής, Ερικ Μοσκαχλαϊδή ο οποίος πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και στέκεται αντάξιος άλλων κολοσσών με την επιχείρηση Krinos Foods, επενδύοντας 20,8 εκατ. δολάρια.



Με «ρίζες» από την Άμφισσα, η Krinos Foods, ιδρύθηκε από την οικογένεια Μοσκαχλαϊδή το 1958 στην Τριμπέκα, της Νέας Υόρκης, με την επωνυμία Arista Olive Company.



Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς – διανομείς ελληνικών και μεσογειακών προϊόντων στη Βόρεια Αμερική και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλα μεγαθήρια του είδους του.




Η εταιρεία εισαγωγών – διαμονής, δρομολογεί μια νέα επένδυση ύψους 20,8 εκατ. δολαρίων, στις ΗΠΑ, για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας η οποία θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2014.



Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Krinos Foods, διαθέτει εργοστάσια σε ΗΠΑ και Καναδά ενώ έχει αγοράσει, έναντι 3,5 εκατ. δολ., έκταση στην Βιομηχανική Περιοχή, Bathgate του Μπρονξ, όπου θα κατασκευάσει παραγωγική μονάδα και κεντρικά γραφεία, επιφάνειας 100.000 τετραγωνικών ποδών και ύψους επένδυσης 17,3 εκατ. δολ.



Η επιχείρηση, με διευθύνοντα σύμβουλο τον ελληνικής καταγωγής, Ερικ Μοσκαχλαϊδή, διανέμει στη Βόρεια Αμερική περισσότερα από 2.500 ελληνικά και μεσογειακά προϊόντα.



Μεταξύ των brands που εισάγει και διανέμει σε ΗΠΑ και Καναδά, είναι το μέλι Αττική, χαλβάς Χαϊτογλου, ζυμαρικά Μέλισσα, ελαιόλαδο Μινέρβα, καφές Λουμίδης, σαπούνια Παπουτσάνης, γλυκά του κουταλιού Σαράντης, έτοιμα φαγητά ΖΑΝΑΕ, κ.ά.



Πηγή: www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου