Ο
κίνδυνος και χαθούν οι παραδοσιακοί αποσταγματοποιοί τσικουδιάς της Κρήτης,
επισημάνθηκε σε συνάντηση που είχε ο σύλλογός τους όπου αναλύθηκε η οδηγία της
Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξή της στα οινοπνευματώδη ποτά.
Οι
αποσταγματοποιοί, παρουσία του νομικού τους συμβούλου Αντώνη Βγόντζα,
επισήμαναν ότι σε περίπτωση
που η τσικουδιά ενταχθεί στα οινοπνευματώδη και
έχει την υψηλή φορολογία που προβλέπεται, τότε πολλά παραδοσιακά
αποσταγματοποιεία, τα γνωστά καζάνια, θα αναγκαστούν να κλείσουν.
Θα
πρέπει να σημειωθεί ότι η παραγωγή τσικουδιάς στην Κρήτη έχει ακόμη
οικογενειακά χαρακτηριστικά, αφού, ειδικά στις αγροτικές περιοχές, κάθε
αμπελουργός βγάζει την ποσότητα που θέλει για το σπίτι του, ενώ η όλη
διαδικασία έχει πολιτισμικά χαρακτηριστικά.
Πηγή:www.paseges.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου