Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της
Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ διεξήγαγαν πρόσφατα μία έρευνα για το πόσο η διατροφή
επηρεάζει τον ύπνο. Αυτό που βρήκαν είναι ότι οι άνθρωποι που τρώνε τροφές με
πολλά λιπαρά και ελάχιστες βιταμίνες παρουσιάζουν συμπτώματα αϋπνίας ενώ
άνθρωποι που τρώνε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως σαλάτες
και φρούτα κοιμούνται ποιοτικά αλλά και με διάρκεια. Για να έχει ο άνθρωπος
έναν ποιοτικό και με διάρκεια ύπνο θα
πρέπει, εκτός από το να καταναλώνει
τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, σελήνιο και λυκοπένιο, και να καταναλώνει και
τις απαραίτητες ποσότητες νερού διότι βρέθηκε ότι όσοι καταναλώνουν βλαβερές
και λιπαρές τροφές συνήθως πίνουν και μειωμένες ποσότητες νερού αφού προτιμούν
τη λανθασμένη λύση των αναψυκτικών ως δήθεν υποκατάστατων του νερού. Ο
φυσιολογικός ύπνος ενός ενήλικα είναι 7 ώρες περίπου και εκτός φυσικά
συγκεκριμένων ημερών όπου λόγω άλλων παραγόντων ένας άνθρωπος θα κοιμηθεί λίγο
έως καθόλου, σε γενικές γραμμές όλες τις άλλες ημέρες που θα μπορεί να κοιμηθεί
θα πρέπει να κοιμάται διότι η έλλειψη ύπνου προκαλεί αύξηση του σωματικού
βάρους και παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 καθώς και καρδιαγγειακά
νοσήματα.
Ελάχιστες έρευνες έγιναν ως τώρα για αυτό το θέμα και
ήταν πολύ θετική για τις πληροφορίες που έδωσε αυτή η έρευνα των Αμερικανών
επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Όμως ένα ερώτημα που πλανιέται
όσον αφορά αυτό το θέμα είναι ότι εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της φτώχιας
παγκοσμίως, οι άνθρωποι που αναγκαστικά καταναλώνουν τροφές βλαβερές, επειδή οι
βλαβερές τροφές είναι και οι φτηνότερες, πως θα μπορέσουν να εφαρμόσουν υγιεινή
διατροφή τη στιγμή που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για αυτή τη
διατροφή;
Πηγή:www.ecotimes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου