11 Φεβ 2013

Ανάγκη διαχωρισμού της «ελληνικής διατροφής».


Προσπάθεια ανάπτυξης στρατηγικής που θα προωθεί την «ελληνική διατροφή» επιχειρούν τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού.


Στη συνάντηση τους προσπάθησαν να διατυπώσουν τη στρατηγική που θα συμβάλει στην προώθηση της
«ελληνικής διατροφής¨», η οποία όπως τόνισε η κα Σκοπούλη είναι συνδεδεμένη με ποικιλίες πλούσιες σε διατροφική αξία και πολύ ωφέλιμες για τον οργανισμό.

Δόθηκε έμφαση στην ανάγκη διαχωρισμού της «ελληνικής διατροφής» από την «μεσογειακή»,  ώστε να προκύψει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η «ελληνική διατροφή» άλλωστε έχει πολλαπλασιαστικό όφελος, αφού εκτός των άλλων είναι μέρος της κουλτούρας μια περιοχής και συνδέει τις τοπικές κοινωνίες με τα έθιμα και τις παραδόσεις.  Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να αποτελέσει και ένα σημαντικό όπλο για τον ελληνικό τουρισμό, ιδιαίτερα αν συνδεθεί με τοπικές πρωτοβουλίες, όπως για παράδειγμα την πρωτοβουλία του δήμο Θήρας που αποφάσισε το 2013 να είναι έτος γαστρονομίας.

Τέλος, η προσπάθεια του υπουργείου έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αν και η επιτυχία θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του τουρισμού. Ένας τομέας που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε εθνική προτεραιότητα.

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου