19 Μαρ 2013

Σπιτικό λάδι για την ωτίτιδα.


Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς, ή τα παιδιά σας, θα έχετε βιώσει κάποιας μορφής ωτίτιδα ή φλεγμονή στο αυτί και γνωρίζετε πόσο επώδυνο είναι. Καλά και άγια τα παυσίπονα και οι αντιβιώσεις αλλά ήρθε πια καιρός να μάθουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την ωταλγία με φυσικούς τρόπους.
Θα χρειαστείτε:
-3-4 σκελίδες σκόρδο
-¼ εώς ½ κούπα αποξηραμένο φλόμο

-Ελαιόλαδο (ίσα να τα καλύψει)
Εκτέλεση:
Καθαρίστε και κόψτε στα 4 το σκόρδο. Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι και θερμάνετε τα πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Η διαδικασία θα πάρει από 30 λεπτά μέχρι και 3 ώρες. Όσο πιο πολλή ώρα τα σιγοβράσετε τόσο πιο ισχυρό θα είναι το λαδάκι. Προσέξτε να μην έχετε πολύ δυνατή φωτιά και καεί το σκόρδο ή το βότανο. Σουρώστε το υγρό σας και βάλτε το σε ένα μπουκαλάκι με σταγονόμετρο.

Πώς το χρησιμοποιώ;
Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε βάλτε το μπουκαλάκι για μερικά λεπτά σε bain marie να ζεσταθεί. Ενσταλλάξτε 2-3 σταγόνες στο αυτί που πονάει, 2-3 φορές την ημέρα. Το μπουκαλάκι με το λαδάκι αυτό θα σας κρατήσει για πολύ καιρό.
Το λαδάκι αυτό αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο. Αυτό δε σημαίνει πως δε θα χρειαστεί να επισκεφθείτε τον ιατρό σας με τη πρώτη ευκαιρία.

--->ΠΡΟΣΟΧΗ
Μη το χρησιμοποιήσετε σε αυτί που παρουσιάζει ωτορραγία ή ωτόρροια (ροή υγρού) ή εάν υποπτεύεστε ρήξη τυμπάνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Σημειώσεις
-Εναλλακτικά μπορείτε να παραλείψετε το σκόρδο. Και το σκέτο λαδάκι κάνει θαυμάσια δουλειά.
-Μπορούμε να παρασκευάσουμε το λάδι φλόμου με τον ίδιο τρόπο που φτιάχνουμε το σπαθόλαδο και το λάδι καλέντουλας.


Πηγή:oliviart-gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου