19 Νοε 2013

Ενέργεια χωρίς καφεΐνη.

Περισσότερη ενέργεια χωρίς καφεΐνη! Όταν θέλουμε άμεση τόνωση, συνήθως η πρώτη μας κίνηση είναι να αναζητήσουμε μια κούπα καφέ. Δε χρειάζεται όμως να «φορτώνουμε» τον οργανισμό μας με υπερβολικές ποσότητες καφέ, αφού υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την κόπωση. Μάθετε πού «κρύβεται» η ενέργεια που χρειαζόμαστε.

1. Τσίχλα
Η τσίχλα δε μας δίνει μόνο δροσερή αναπνοή αλλά αναζωογονεί και το σώμα. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι τα άτομα που μασάνε τσίχλα για 15 λεπτά βρίσκονται σε εντονότερη εγρήγορση. Η τσίχλα αυξάνει τους
καρδιακούς παλμούς, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παράλληλα, ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, δίνοντάς μας την ενέργεια που μας λείπει.

2. Προϊόντα ολικής άλεσης
Το λευκό αλεύρι μας δίνει ενέργεια, αλλά μόνο προσωρινά. Αντιθέτως, τα προϊόντα ολικής άλεσης κρατούν μακριά την πείνα και τη λιγούρα και μας κρατούν σε εγρήγορση για περισσότερη ώρα. Αντικαθιστώντας τρεις μερίδες επεξεργασμένων υδατανθράκων  με προϊόντα ολικής άλεσης παραμένουμε δραστήριοι όλη την ημέρα, χωρίς να πεινάσουμε ή να κουραστούμε.

3. Φως
Η έλλειψη φωτός ειδοποιεί το σώμα πως είναι ώρα για ύπνο. Το δυνατό φως όμως ξυπνά τον εγκέφαλο. Το είδος του φωτισμού παίζει ρόλο στη συγκέντρωσή μας, καθώς έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ερευνών για το Φως στη Νέα Υόρκη έδειξε ότι το κόκκινο φως είναι πιο αποτελεσματικό το απόγευμα ώστε να μας κρατήσει ξύπνιους, σε σύγκριση με το μπλε φως.

4. Καινούριες πληροφορίες
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι όταν απασχολούμε τον εγκέφαλο δημιουργικά και ενεργητικά, τότε παραμένει σε εγρήγορση. Μπορούμε να καταπολεμήσουμε τη νύστα και την κούραση απλώς μαθαίνοντας μια νέα πληροφορία.



Πηγή:www.paratiritis-news.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου