14 Νοε 2013

Ή θα ψωνίσουμε ή θα μας ψωνίζουν.

Γκουρμεδο-μάχοι και γκουρμεδο-λάτρες όλης της χώρας ενωθείτε! Στον πόλεμο που κήρυξε η «Τζέλα Δελαφράγκα» κατά του «Αδέκαστου Μπάρα» για το αν το φιλέτο τσουπακάμπρα με σως ώριμης μελίγκρας είναι ανώτερο ή όχι από το σπληνάντερο και το κρύο αρνί από το ψυγείο μπορεί
πια να επέλθει ανακωχή. Λαός και Κολωνάκι μπορούν εδώ και κάτι μήνες ν’ ανάβουν απ’ το ίδιο σπίρτο και ν’ αναπτύσσουν τις γαστρονομικές τους απόψεις υπό τον ίδιο παρονομαστή: τη σήμανση «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ». Μια όψιμη ενέργεια της Πολιτείας που μαρτυρά ταυτόχρονα και τα αργοπορημένα αντανακλαστικά της ίδιας της κοινωνίας.

Ο νταηλίδικος εγωισμός μας μπορεί να μην ανέχεται να δεχτεί ότι η συνεχής επιβεβαίωση του κανόνα μας καθιστά πια γραφικούς. Έλα, πείτε την αλήθεια όμως. Γουστάραμε τη θεραπεία περισσότερο από την πρόληψη. Προτιμάμε το χάπι της επόμενης μέρας από το προφυλακτικό. Πράγματι, ο μηχανικός ανθελληνισμός που επεδείκνυε η συνείδηση της αγοράς μέχρι πριν από μερικά χρόνια έκανε κάτι γκρίζους λύκους να μοιάζουν με τα αρκουδάκια της αγάπης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου