23 Νοε 2013

Έτοιμη η νέα σοδειά βιολογικών φασολιών Πρεσπών.

Τέλη Νοέμβρη, ο χειμώνας σίγα σιγά αρχίζει και κάνει αισθητή την παρουσία του και τι νοστιμότερο, λοιπόν, από μία φασολάδα με την καλύτερη ποικιλία βραστερών φασολιών της Πρέσπας.

Η βιολογική καλλιέργεια φασολιού στην Πρέσπα ξεκίνησε μετά από προσπάθειες της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, παρέχοντας συμβουλές για την καλλιέργεια και πληροφορίες για τους εγκεκριμένους πιστοποιητικούς οργανισμούς βιολογικών προϊόντων της Ελλάδας. Στην Πρέσπα σήμερα υπάρχουν εννέα βιοκαλλιεργητές από τους οποίους μπορείτε να παραγγείλετε απευθείας τα φασόλια σας.


Γιατί να επιλέξω βιολογικό φασόλι Πρεσπών;

Λόγω των λιμνών και του μικροκλίματος, αλλά κυρίως λόγω του εδάφους, το φασόλι των Πρεσπών λέγεται ότι είναι «πιο γλυκό και βραστερό». Τα βιολογικά φασόλια είναι υψηλής διατροφικής αξίας  γιατί περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Είναι επίσης πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και χαλκό.


Επιπλέον, επιλέγοντας βιολογικό φασόλι Πρεσπών επιβραβεύετε την προσπάθεια των βιοκαλλιεργητών να παράγουν ποιοτικά προϊόντα και να διασφαλίζουν ταυτόχρονα την προστασία του πολύτιμου οικοσυστήματος των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου