10 Φεβ 2014

Να μην περνάει από τα χωράφια τους ο αγωγός ΤΑΡ ζητούν οι αγρότες.

Να αλλάξει η διέλευση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ, προκειμένου να μην αδρανοποιηθούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου της Νέας Καρβάλης και η εύφορη πεδιάδα των Τενάγων, στην περιοχή των Φιλίππων και παράλληλα να μην κατασκευαστεί ο σταθμός συμπίεσής του αγωγού κοντά σε οικισμούς, ζήτησαν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, πάνω από 2.500 πολίτες, αγρότες και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής με το δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν.



Από νωρίς το πρωί, αγρότες των περιοχών των Σερρών, της Καβάλας και της Δράμας είχαν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαιολογικού θεάτρου των Φιλίππων όπου και πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο και παρουσίασαν τους κινδύνους που ελλοχεύει το ενδεχόμενο διέλευσης του ΤΑΡ μέσα από την εύφορη πεδιάδα των Τεναγών Φιλίππων, λόγω αυτανάφλεξης της τύρφης, φαινόμενο πολύ συχνό στην τύρφη των Φιλίππων.

Στο σύνολό τους, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της κινητοποίησης ξεκαθάρισαν πως είναι υπέρ της υλοποίησης της επένδυσης του νέου αγωγού φυσικού αερίου, αλλά κατά του αρχικού σχεδιασμού της κοινοπραξίας εταιρειών που ανέλαβαν την κατασκευή του, καθώς προβλέπει τη διέλευσή του μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και πολύ κοντά από κατοικημένες περιοχές όπως θα συμβεί στο δήμο Εμμανουήλ Παπά, έξω από την πόλη των Σερρών. Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, πάντως, μετέφερε τη δέσμευση του υπουργού Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη να συζητηθεί από μηδενική βάση ο σχεδιασμός της όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι κάθε τέτοια επένδυση επιβάλλεται να έχει την κοινωνική συναίνεση και τη συμφωνία των πολιτών.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ - Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας, Λ. Βασιλειάδης, ο ομόλογός του στο τοπικό παράρτημα του ΓΕΩΤΕΕ, Ζ. Μυστακίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Καβάλας Θ. Καλπακίδης.

Αλεξανδρής Πέτρος


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου