Για
μια ισορροπημένη διατροφή οι ειδικοί μας συστήνουν να καταναλώνουμε τροφές που
περιέχουν όλα τα χρώματα. Όσο πλουσιότερα σε χρώμα τα φρούτα και λαχανικά που
καταναλώνουμε, τόσο μεγαλύτερη η δόση των απαραίτητων για την καλή υγεία και
ευεξία του οργανισμού, φωτοχημικών. Τι γίνεται όμως με τα τρόφιμα με τους
ακραίους τύπους του χρωματικού φάσματος όπως ας πούμε με τα μαύρα τρόφιμα; Αν
και το μαύρο χρώμα δεν συνδέεται συνήθως με την υγιεινή διατροφή, τα τρόφιμα με
σκούρα απόχρωση θεωρούνται οι νέες
υπερτροφές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς
τους σε διάφορα αντιοξειδωτικά, ουσίες που μας προστατεύουν από ασθένειες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου