12 Σεπ 2012

Αυλαία την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου για την συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία. Μειωμένη η φετινή παραγωγή.


Ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία αφού μετά το εργοστάσιο του Κύκνου (έκλεισε την Παρασκευή 7/9) ολοκληρώνει τις παραλαβές και αυτό της Ελαΐς Unilever στην περιοχή της Γαστούνης. «Η ποσότητα που συγκομίσαμε ήταν τελικά λιγότερη από αυτή που αναμέναμε και αυτό οφείλεται στον καύσωνα», αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος. Σύμφωνα με τον ίδιο το εργοστάσιο του Κύκνου φέτος παρέλαβε περίπου 32.500 τόνους βιομηχανικής τομάτας ενώ η Ελαΐς Unilever θα κλείσει με περίπου 35.000 τόνους.

«Συνολικά περιμέναμε 85.000 τόνους και τελικά η παραγωγή δεν ξεπέρασε τους 68.000
τόνους», αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Βαλλιανάτος. Όσον αφορά τις πληρωμές των παραγωγών και τα δύο εργοστάσια της περιοχής έχουν πληρώσει για το προϊόν που έχουν παραλάβει μέχρι 31 Αυγούστου.
Ειδικότερα, το 40% της αξίας της παραγωγής πλήρωσε το προηγούμενο διάστημα το εργοστάσιο της Ελαΐς Unilever ενώ η Ελληνική Εταιρεία Κονσερβών Α.Ε. – Κύκνος έδωσε 25 ευρώ τον τόνο προκαταβολή για την συγκομιδή.

Πηγή:www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου