12 Σεπ 2012

Βήμα στην καινοτομία της γεωργικής παραγωγής στις Φέρρες.


«Γονιδιωματικές τεχνολογίες: μέσο καινοτομίας στην γεωργική παραγωγή» θα είναι ο τίτλος της ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής ενότητας Φερών.


Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας και του έργου «AGRI-GENO-TRANS» που υλοποιούν το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών, το Ινστιτούτο Εκθεσιακών Ερευνών και η Εθνική Ένωση «Ορεινού Γάλακτος» από το Σμόλιαν της Βουλγαρίας, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.


Ομιλήτρια στην ημερίδα θα είναι η Δρ. Αλίκη Καπάζογλου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών και η είσοδος σε αυτήν θα είναι δωρεάν. 

Σκοπός του Έργου AGRI-GENO-TRANS αποτελεί η διάδοση της τεχνογνωσίας που παράγεται από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών στη Θεσσαλονίκη και η διάχυση της γνώσης στη διασυνοριακή περιοχή συνεργασίας μέσα από μία σειρά δράσεων μεταφοράς καινοτόμων τεχνολογιών.

Βασικό αντικείμενο του Έργου αποτελεί η εφαρμογή της Σύγχρονης Γονιδιωματικής που πηγάζει μετά την πλήρη αλληλούχιση του συνόλου του DNA πολλών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των οικόσιτων ζώων καθώς και στα παραγόμενα από αυτά γαλακτοκομικά προϊόντα και στην παραγωγή γάλακτος.

Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου