4 Σεπ 2012

Ανανεώσιμες στα ποιμνιοστάσια.


Στα χέρια του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ) βρίσκεται η μελέτη για την ενεργειακή αυτονομία των ποιμνιοστασίων της Κρήτης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η μελέτη που ζητήθηκε από το Σύλλογο, πριν δυο χρόνια, αποτελεί πτυχιακή εργασία του σπουδαστή, Γιώργου Φιολιτάκη, της σχολής τεχνολογικών εφαρμογών του ΤΕΙ Κρήτης προσφέρθηκε δωρεάν από τον ίδιο τον σπουδαστή, και τον καθηγητή Νίκο Σηφάκη, εισηγητή της εργασίας και την εταιρία «Αέναος Ενεργειακή».
Η μελέτη με χάρτες, σχεδιαγράμματα, τεχνικά και οικονομικά στοιχεία, αναφέρεται σε μικτά συστήματα παραγωγής ενέργειας, τα οποία θα αξιοποιούν εναλλακτικά, ήλιο και αέρα, σε συνδυασμό με την μηχανοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια.

Η λύση αυτή προτείνεται ιδιαίτερα σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που είναι μακριά από τα δίκτυα της ΔΕΗ, με το κόστος να είναι απαγορευτικό για τους κτηνοτρόφους.
Στο επόμενο διάστημα ο ΣΕΚΝΗ θα προβεί στην αξιολόγηση της μελέτης και αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον θα προκαλέσει ενημερωτική ημερίδα.


Πηγή:www.paseges.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου