3 Σεπ 2012

Η Άρτα πρωτοπορεί με βιομάζα από φύκια.


Στο «παιχνίδι» της παραγωγής μπαίνει η μοναδική για την Ελλάδα μονάδα παραγωγής βιομάζας στην Άρτα.


Για τα σχετικά ενημερώθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην  Ελλάδα, Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, συνοδεία τού προέδρου τού Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γ. Γραμματίδη.

Η επίσκεψη  αποτελεί τη «δεύτερη φάση» και απόηχο του διαγωνισμού make innovation work, ο οποίος ήταν σε διοργάνωση του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την «Cisco», και με τη συμβολή μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, στον οποίο η συγκεκριμένη ιδέα βραβεύτηκε.


Η μονάδα, ,που εδράζεται στον Παχυκάλαμο Άρτας, πρόκειται να παράγει βιομάζα υψηλής θερμογόνου δυνάμεως για βιοκαύσιμο, χρησιμοποιώντας φύκια. Η επένδυση είναι της τάξης των 20.000 ευρώ ανά στρέμμα. Επίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τού ιδρυτή της, Ι. Αντωνιάδη, όσο μεγαλώνει ο χώρος παραγωγής θα αυξάνονται και οι θέσεις εργασίας και στα δέκα στρέμματα εκτιμάται ότι θα απασχολούνται γύρω στα 30 με 40 άτομα.

Στο μεταξύ, υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και τού Επιμελητηρίου Άρτας, σκοπός του οποίου είναι η ευρύτερη συνεργασία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με το Επιμελητήριο Άρτας, στην κατεύθυνση της ευρύτερης συνεργασίας του με τα περιφερειακά Επιμελητήρια της χώρας μας, στο πλαίσιο δράσης της Ελληνο-Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας (ΑΗΕΙ).

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, σε συνεργασία με τους στρατηγικούς εταίρους τής AHEI, στους οποίους περιλαμβάνονται η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, (Διεύθυνση Οικονομικής Διπλωματίας), σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δραστηριότητες στις ΗΠΑ, με σκοπό την τόνωση τού διμερούς εμπορίου, μέσω της εκεί προώθησης ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου