6 Φεβ 2013

Χρυσές…. καινοτομίες.


Δύο πρωτοποριακά προϊόντα της GEA Farm Technologies, το GEA DairyProQ και το GEADairyProView, βραβεύτηκαν πρόσφατα από τον Γερμανικό Οργανισμό DLG με χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα.


GEA DairyProQ
Η πρώτη παγκοσμίως αυτόματη θέση αρμεγής για συνεχόμενο αυτόματο άρμεγμα σε καθορισμένες ώρες έγινε πραγματικότητα χάρη στη
ριζοσπαστική καινοτομία της GEA Farm
Technologies. Ο λόγος για το GEA DairyProQ, το οποίο έχει δυνατότητα προσαρμογής σε πολλούς τύπους αρμεκτηρίων, είτε είναι περιστροφικά, ψαροκόκαλα ή side by side. Η θέση GEA DairyProQ διαχειρίζεται και ολοκληρώνει όλα τα βήματα της αρμεγής εντελώς αυτόματα:

Από την προετοιμασία της θηλής, την αρχική δειγματοληψία, την αρμεγή έως τη διαδικασία της αφαίρεσης των θηλάστρων.

Συμπεριλαμβάνει και την ενδιάμεση απολύμανση των θηλάστρων και των εξωτερικών εξαρτημάτων τους πριν από την τοποθέτησή τους στο επόμενο ζώο.

Η μοναδικότητα αυτής της κατασκευής είναι η ολοκληρωμένη αυτοματοποίηση της διαδικασίας αρμεγής με ένα μόνο σύστημα σε κάθε θέση. Με αυτό τον τρόπο είναι δυνατή η πλήρης πρόσβαση στο ζώο και στους μαστούς, οποιαδήποτε στιγμή σε μία συνεχόμενη και αποτελεσματική διαδικασία, η οποία εγγυάται την ύψιστη αξιοπιστία του συστήματος.

GEA DairyProView
Η παρακολούθηση και διαχείριση του κοπαδιού καθ’ όλη την παραγωγική διαδικασία είναι σήμερα πιο σημαντική από όσο άλλοτε.

Η GEA Farm Technologies έχει αναπτύξει ένα νέο λογισμικό το οποίο παρακολουθεί και δίνει εικόνα από όλες τις περιοχές της μονάδας συμπεριλαμβανομένων της περιοχής αρμεγής, του ελεύθερου σταυλισμού, της περιοχής των μοσχαριών, καθώς επίσης και των ατομικών μετακινήσεων από την μία περιοχή στην άλλη.

Το GEA DairyProView είναι το πρώτο λογισμικό για ολοκληρωμένη διαχείριση και διοίκηση του κοπαδιού. Με την ενσωμάτωσή του μέσω των συστημάτων της GEA του DMS 21 και του CowView (μία επιπλέον καινοτομία της GEA) είναι δυνατή η απεικόνιση της μετακίνησης των ζώων σε όλη την μονάδα σε πραγματικό χρόνο.


Πηγή:www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου